Εθνική Οδός Αθηνών – Κορίνθου: Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στα δύο ρεύματα

Δεκάδες οδηγοί εγκλωβίστηκαν στον δρόμο εξαιτίας της κακοκαιρίας

Δείτε στο video από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star τις καταστροφές που άφησε πίσω της η κακοκαιρία «Γηρυόνης»

Δόθηκαν στην κυκλοφορία και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου, καθώς για περίπου πέντε ώρες η κίνηση των οχημάτων διεξαγόταν μόνο από λωρίδα, τόσο στο ρεύμα προς Αθήνα, όσο και προς Κόρινθο.

Από τα ξημερώματα, οπότε και διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα λόγω της κακοκαιρίας, δεκάδες οδηγοί εγκλωβίστηκαν στον δρόμο. 

Κακοκαιρία «Γηρυόνης»: Βιβλική καταστροφή στην Κινέτα - Κινδύνευσαν ζωές

Αφού λοιπόν περίμεναν αρκετές ώρες, η ταλαιπωρία τους δε λέει να τελειώσει, αφού ο όγκος των οχημάτων που είχε ακινητοποιηθεί στα διόδια της Κορίνθου ήταν τεράστιος και η κίνηση γίνεται μετ’ εμποδίων. 

Κλειστή η Χαμοστέρνας λόγω καθίζησης

Όσον αφορά στην κυκλοφορία στο ρεύμα προς Κόρινθο, γίνονται προσπάθειες να ανοίξει ο δρόμος από το μεσημέρι. 

Ο υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Κώστας Κυριακόπουλος, μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ εκτίμησε πως το ρεύμα κυκλοφορίας, προς Πάτρα, δεν αναμένεται να δοθεί νωρίτερα από το βράδυ, γιατί είναι πάρα πολλά τα φερτά υλικά.

Υπενθυμίζεται ότι από τη σφοδρή κακοκαιρία υπερχείλισε το ρέμα Πίκα, με αποτέλεσμα να κατέβουν από το βουνό ορμητικοί χείμαρροι και να κλείσει η Εθνική Οδός Αθηνών – Κορίνθου από το 54ο χλμ. έως το 62 χλμ. στο ρεύμα προς Κόρινθο και από το 62ο χλμ. στο ρεύμα προς Αθήνα.

Η Τροχαία μάλιστα σταματούσε τα αυτοκίνητα στα διόδια της Ελευσίνας και του Ισθμού. 
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top