Γιατρός μικρού Παναγιώτη – Ραφαήλ: «Φυσικά και υπάρχει ελπίδα»

Το μήνυμά του για την υγεία του μικρού που συγκίνησε

Ένα μήνυμα ελπίδας για την πορεία της υγείας του μικρού Παναγιώτη – Ραφάηλ έστειλε από τη Βοστώνη ο Έλληνας γιατρός που ανέλαβε τη θεραπεία του μικρούλη στο παιδιατρικό νοσοκομείο της Βοστόνης.

Αποκλειστικό: Τι είπε ο Έλληνας γιατρός του Παναγιώτη Ραφαήλ στο Star

Ο Δρ. Βασίλης Δάρρας, επικεφαλής του Παιδιατρικού Νευρολογικού Τμήματος, χορήγησε χθες στον Παναγιώτη – Ραφαήλ το φάρμακο για τη γονιδιακή θεραπεία στην οποία έπρεπε να υποβληθεί για να βελτιωθεί η κατάσταση της υγείας του. Το παιδί πάσχει από νωτιαία μυική ατροφία τύπου 1. 

Σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 ο κ. Δάρρας μίλησε για τη συγκεκριμένη θεραπεία και έστειλε μήνυμα αλληλεγγύης για τον μικρό Παναγιώτη – Ραφαήλ, αλλά και για άλλα παιδιά που πάσχουν από την ίδια ασθένεια. 

«Τσουνάμι» αγάπης για τον μικρό Παναγιώτη Ραφαήλ

Όπως είπε, πλέον υπάρχουν καλά αποτελέσματα. Ωστόσο, επεσήμανε πως η θεραπεία αυτή αποσκοπεί στη βελτίωση και στην επιβίωση του ασθενή και όχι στην τελική αποθεραπεία του. 

Ο Δρ. Δάρρας απέφυγε να κάνει οποιαδήποτε εκτίμηση και πρόβλεψη για την κατάσταση της υγείας του μικρού, σημειώνοντας πως οι θεραπείες είναι νέες, δεν υπάρχει μεγάλη εμπειρία και υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο των παρενεργειών. 

Μια καλή εικόνα για τα αποτελέσματα της θεραπείας θα υπάρχει σε τρεις μήνες περίπου και πολύ καλύτερη εικόνα σε έναν χρόνο. Ο γιατρός εξέφρασε ακόμα την ευχάριστη έκπληξή του για το μεγάλο χρηματικό ποσό που συγκεντρώθηκε για τον Παναγιώτη – Ραφαήλ από την ελληνική κοινωνία, χαρακτηρίζοντάς το ως ένα μεγάλο βήμα για την ευαισθητοποίηση της ελληνικής κοινής γνώμης για τέτοιου είδους ασθένειες».

«Οι εξετάσεις του Παναγιώτη Ραφαήλ βγήκαν όλες φυσιολογικές. Δεν θα μπορούσαμε να δίναμε την γονιδιακή θεραπεία αν είχαμε  κάποιο πρόβλημα με τις εξετάσεις. Οι εξετάσεις έγιναν την περασμένη Παρασκευή και την περασμένη Δευτέρα, βγήκαν φυσιολογικές, ο τίτλος των αντισωμάτων  εναντίον του ιού ήταν πολύ χαμηλός, το οποίο είναι πάρα πολύ σπουδαίο και ξέραμε από την περασμένη Τρίτη ότι το παιδί αυτό πρέπει να πάρει την θεραπεία η οποία ήδη έγινε».

Ο Β. Δάρρας είπε ακόμα πως ο μικρός έχει προσαρμοστεί αρκετά καλά στο νέο περιβάλλον στη Βοστόνη κι έστειλε το δικό του μήνυμα. 

«To μήνυμα είναι να μην χάνουν την ελπίδα γιατί η ασθένεια αυτή για πολλούς και διαφόρους λόγους έχει γίνει ο στόχος πολλών ερευνητικών προσπαθειών και όπως φαίνεται έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα μέχρι τώρα. Πιστεύω ότι θα υπάρχουν κι άλλες θεραπείες στο μέλλον. Επομένως, υπάρχει ελπίδα», είπε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top