Καιρός: Η «Βικτώρια» έπληξε και τη Ρόδο–Ποιες περιοχές θα «χτυπήσει» σήμερα

Μικρή βελτίωση από την Παρασκευή

Η «Βικτώρια» δε λέει να ηρεμήσει και μετά από τη Δυτική Ελλάδα, τα νησιά του Ιονίου και την Κρήτη, έδειξε τα… δόντια της και στη Ρόδο. Ήδη από τις πρώτες πρωινές ώρες το μέτωπο της κακοκαιρίας επηρεάζει τις περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης, των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου και των Δωδεκανήσων. 

Παρακολουθήστε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού σύμφωνα με την Ε.Μ.Υ. από το Star

Κατά τη διάρκεια της νύχτας η «Βικτώρια» «χτύπησε» ανελέητα και τη Ρόδο, με κεραυνούς και ισχυρές καταιγίδες σε όλο το νησί, προκαλώντας αρκετά προβλήματα, στο βόρειο τμήμα της Ρόδου, αλλά και στην πόλη. 

Κακοκαιρία «Βικτώρια»: Μας εγκαταλείπει σιγά σιγά- Κατευθύνεται ανατολικά

Κεραυνοί στην πόλη της Ρόδου - φωτογραφία rodiaki.gr/Φίλιππος Φιλίππου

Προβλήματα υπάρχουν στο οδικό δίκτυο από Ρόδο προς Λίνδο και από Ρόδο προς Καμείρο, ενώ σε αρκετές περιοχές οι χείμαρροι που δημιουργήθηκαν παρέσυραν δρόμους, πέτρες, λάσπη και χώμα, δυσκολεύοντας την κίνηση των οχημάτων. 

Σαρώνει η κακοκαιρία «Βικτώρια»: Πού περιμένουμε πολύ έντονα φαινόμενα

Η Πυροσβεστική, οι υπηρεσίες του δήμου και της περιφέρειας, όπως και εθελοντές βρίσκονται από νωρίς σε επιφυλακή για να επέμβουν, όπου χρειαστεί. 

Ο καιρός την Πέμπτη

Σήμερα αναμένονται νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες με βροχές τοπικού χαρακτήρα, κυρίως στα δυτικά, ενώ δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν και τοπικές καταιγίδες.

«Βικτώρια»: Η επέλασή της στην Αττική- Ποιες ώρες και πόσο θα κρατήσει

Κατά τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες η ορατότητα τοπικά θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 5 έως 16 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 8 έως 19, στην Ήπειρο από 9 έως 19 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 8 έως 22, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 15 έως 21 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 10 έως 23 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 20, και στα νησιά του Αιγαίου από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Κακοκαιρία «Βικτώρια»: Η θάλασσα σκέπασε την παραλιακή λεωφόρο στο Ρίο

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 μποφόρ, αλλά βαθμιαία στα βόρεια πελάγη θα εξασθενήσουν, ενώ στα νότια πελάγη θα στραφούν σε δυτικούς με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην πόλη της Αθήνας από 15 έως 21 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με πιθανότητα παροδικών βροχών τις έως το μεσημέρι. Τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι περιορισμένη και ενδέχεται να σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι με εντάσεις 3 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς.

Μας αποχαιρετά η «Βικτώρια», βελτίωση του καιρού από Παρασκευή

Την Παρασκευή αναμένονται στα δυτικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στο Ιόνιο πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός και μόνο στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και την ανατολική νησιωτική χώρα θα σημειωθούν τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες, βαθμιαία όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι στα κεντρικά και βόρεια θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο βαθμιαία 5 με 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, κυρίως στα ανατολικά ως προς τις μέγιστες τιμές.

Τοπικές βροχές στα δυτικά το Σάββατο

Το Σάββατο προβλέπονται στα δυτικά νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στα ηπειρωτικά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και από το βράδυ στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Στα ανατολικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top