Κακοκαιρία «Βικτώρια»: Μας εγκαταλείπει σιγά σιγά- Κατευθύνεται ανατολικά

Καταστράφηκε και η αυτοσχέδια διάβαση των κατοίκων στη γέφυρα του Κερίτη

Γεφύρι της Άρτας η γέφυρα του Κερίτη στην Κρήτη- Η αυτοσχέδια διάβαση των κατοίκων παρασύρθηκε τα ξημερώματα από την ορμή του ποταμού- Ρεπορτάζ κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star 

Σάρωσε η «Βικτώρια» σχεδόν όλη την  Ελλάδα με σοβαρά προβλήματα να δημιουργούνται σε Κρήτη, Κεφαλονιά, Κέρκυρα αλλά και την Αττική. Παράλληλα, ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς εξηγεί στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star πώς εξελίσσεται τις επόμενες ώρες η κακοκαιρία.

Παρακολουθήστε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού σύμφωνα με την Ε.Μ.Υ. από το Star

Κακοκαιρία «Βικτώρια»: Η θάλασσα σκέπασε την παραλιακή λεωφόρο στο Ρίο

«Βικτώρια»: Η επέλασή της στην Αττική- Ποιες ώρες και πόσο θα κρατήσει

Σαρώνει η κακοκαιρία «Βικτώρια»: Πού περιμένουμε πολύ έντονα φαινόμενα

Μας εγκαταλείπει σιγά σιγά η «Βικτώρια»

Από το βράδυ της Τετάρτης μέχρι και το πρωί της Πέμπτης θα υπάρχουν αρκετές καταιγίδες στην περιοχή των ανατολικών Κυκλάδων και στην ανατολική Κρήτη. Αύριο Πέμπτη, έντονα φαινόμενα θα εκδηλωθούν στην ανατολική Μακεδονία- Θράκη, τα Δωδεκάνησα και το ανατολικό Αιγαίο, καθώς η κακοκαιρία κατευθύνεται προς τα ανατολικά.

Τι είπε ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Γεφύρι της Άρτας η γέφυρα του Κερίτη

Γεφύρι της Άρτας έχει καταντήσει η γέφυρα του Κερίτη στην Κρήτη.  Τον περασμένο  Φεβρουάριο η κακοκαιρία την γκρέμισε και παρά τις υποσχέσεις, η κατασκευή της γέφυρας έμεινε στα χαρτιά. Οι κάτοικοι έφτιαξαν μόνοι τους μια αυτοσχέδια διάβαση,  την οποία παρέσυρε τα ξημερώματα η ορμή του ποταμού. 

Το προγεφύρωμα το έφτιαξαν οι κάτοικοι μόνοι τους ώστε να μπορούν να εξυπηρετούνται. Μπάζωσαν το σημείο έβαλαν σωλήνες για να φεύγει το νερό του ποταμού ενώ θα τοποθετούσαν μέχρι και φωτισμό. Πρόκειται δηλαδή  για μια αυτοσχέδια διάβαση και όπως αποδείχθηκε άκρως επικίνδυνη. 

Ο Κερίτης ξαναφούσκωσε όμως και ξεχείλισε την οργή των κατοίκων, αφού γέφυρα ακούν και γέφυρα δε βλέπουν. Οι άνθρωποι βρίσκονται σε απόγνωση βλέποντας γι’ ακόμα μια φορά τα χωριά τους να κόβονται στα δυο.

Τον Μάιο το Υπουργείο Υποδομών αποφάσισε  τη συνεργασία με την περιφέρεια Κρήτης και το Δήμο Πλατανιά για να φτιαχτεί μια καινούρια γέφυρα στον Κερίτη. Το Υπουργείο υποσχέθηκε  τη χρηματοδότηση της μελέτης 700 χιλιάδων ευρώ. Κι εκεί μπαίνει τελεία. Μέχρι σήμερα δεν έχει ξεκινήσει καμία μελέτη, όπως και δεν υπάρχει κανένα πλαίσιο συνεργασίας των 3 φορέων. 

«Αυτό που έχει γίνει είναι τοποθέτηση γέφυρας τύπου μπέιλι και ένα πρόχειρο   προγεφύρωμα που συνέδεε τις επαρχίες» είπε ο δήμαρχος Πλατανιά Χανίων, Μαλανδράκης Γιάννης.

Ταλαιπωρία των οδηγών στην Αττική

Το ρεπορτάζ του Άρη Λάμπου για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Η κακοκαιρία «Βικτώρια» έπληξε και την Αττική. Με μια δυνατή βροχή οι δρόμοι μετατράπηκαν σε λίμνες, ενώ το ήδη έντονο πρόβλημα της κίνησης επιδεινώθηκε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top