«Βικτώρια»: Η επέλασή της στην Αττική- Ποιες ώρες και πόσο θα κρατήσει

Άνεμοι 10 μποφόρ σαρώνουν τη Δυτική Ελλάδα

Στο έλεος της κακοκαιρίας, με την ονομασία «Βικτώρια»  βρίσκεται από το πρωί της Τρίτης η δυτική Ελλάδα. Ο διευθυντής της ΕΜΥ προειδοποιεί στο κεντρικό δελτίο του Star για το πέρασμα της κακοκαιρίας από την Αττική ενώ η Μαίρη Τζώρα καταγράφει τα προβλήματα που έχουν προκαλέσει οι θυελλώδεις άνεμοι και οι σφοδρές βροχοπτώσεις στο παραλιακό μέτωπο της Ηπείρου.

Από το βράδυ της Τρίτης η επέλαση της «Βικτώριας» στην Αττική

Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολλυδά: «Οι ισχυρές βροχές που ήδη έχουν εκδηλωθεί στη Δυτική Ελλάδα σταδιακά κατά τη διάρκεια της νύχτας θα επεκταθούν ανατολικότερα. 

Ειδικότερα για την περιοχή της Αττικής θα έχουμε κατά τη διάρκεια της νύχτας βροχές, κατά κανόνα ασθενείς, οι οποίες όμως σιγά σιγά από αύριο το πρωί θα δυναμώσουν και λίγο πριν από το μεσημέρι θα περάσει το μέτωπο από την Αθήνα και θα δώσει ισχυρές βροχές και καταιγίδες για ένα δίωρο»

Ευτυχώς, η επίσκεψη της Βικτώριας θα είναι σύντομη. Από το πρωί της Πέμπτης θα μετακινηθεί προς τη Θράκη, τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, όμως από το μεσημέρι και μετά, αν και Νοέμβριος, ο καιρός επιστρέφει σε φθινοπωρινή διάθεση. 

Άνεμοι 10 μποφόρ σαρώνουν τη Δυτική Ελλάδα

Ώρα 10.30 το πρωί , ο παραλιακός δρόμος της Γαρίτσας στην Κέρκυρα, θύμιζε  "Βενετία". 

Με τις ριπές του ανέμου στα νησιά του Ιονίου και τα δυτικά παράλια να ξεπερνούν από το πρωί τα 10 μποφόρ, έκλεισαν οι πορθμιακές γραμμές Ρίου -Αντιρρίου και Ηγουμενίτσας-Κέρκυρας, ενώ ως τα μεσάνυχτα το ύψος βροχής στα βορειοδυτικά της χώρας προβλέπεται να φτάσει τα 103 χιλιοστά.

Στους Οθωνούς οι θυελλώδεις νοτιάδες ξερίζωσαν δέντρα, έκοψαν καλώδια της ΔΕΗ , παρέσυραν ακόμη και...  αυτοκίνητα.

Η «Βικτώρια» έπνιξε την Πάργα

Στη Θεσπρωτία, οι καταρρακτώδεις βροχές μετέτρεψαν τους κάμπους της Αμμουδιάς και του Μαργαριτίου σε απέραντες λίμνες.
«Στο υπόγειο μου έχει βάλει νερό στο ξενοδοχείο» λέει επιχειρηματίας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top