Σαρώνει η κακοκαιρία «Βικτώρια»: Πού περιμένουμε πολύ έντονα φαινόμενα

Θα επηρεαστούν τμήματα του νομού Αττικής

Δείτε στο video από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star τις καταστροφές που άφησε πίσω της η κακοκαιρία «Βικτώρια»

Η κακοκαιρία «Βικτώρια» σαρώνει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας από το βράδυ της Τρίτης, αφήνοντας πίσω της μεγάλες καταστροφές σε πολλές περιοχές.

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του meteo, οι βροχές και οι καταιγίδες που συνοδεύουν τη «Βικτώρια» αναμένεται να συνεχιστούν σε πολλές περιοχές της χώρας έως το βράδυ της Τετάρτης, με έμφαση στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στο Αιγαίο και στην Κρήτη.

Στην Αττική, εκτός από το μποτιλιάρισμα που δημιουργήθηκε από το πρωί στους δρόμους, το απόγευμα διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Βραυρώνος από την οδό Αγίου Τιμόθεου στην περιοχή Λεύκες- Λεξανά, λόγω συσσώρευσης υδάτων.

Παρακολουθήστε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού σύμφωνα με την Ε.Μ.Υ. από το Star

Η κακοκαιρία «Βικτώρια» προκάλεσε πολλά προβλήματα στην Αθήνα. Φωτογραφία: Eurokinissi

Από τις μεσημεριανές ώρες σήμερα, όλα τα προγνωστικά στοιχεία συνηγορούν στο σχηματισμό μιας σημαντικής σε έκταση ζώνης σύγκλισης από το Κεντρικό έως το Νοτιοδυτικό Αιγαίο, όπου θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες ιδιαίτερα μεγάλης κατά τόπους έντασης. Η ζώνη αυτή σταδιακά θα κινηθεί προς τα ανατολικά, επηρεάζοντας την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και το βράδυ τα Δωδεκάνησα.

Στις περιοχές που θα επηρεαστούν από τα πολύ έντονα φαινόμενα είναι αρκετά πιθανό να βρεθούν τμήματα του νομού Αττικής και ενδεχομένως της πόλης της Αθήνας.

Κακοκαιρία «Βικτώρια»: Η θάλασσα σκέπασε την παραλιακή λεωφόρο στο Ρίο

«Βικτώρια»: Η επέλασή της στην Αττική- Ποιες ώρες και πόσο θα κρατήσει

Στον χάρτη παρουσιάζονται οι εκτιμώμενες βροχοπτώσεις σε επιλεγμένα τρίωρα (βροχές εντός του τελευταίου τριώρου από την αναγραφόμενη στο χάρτη ώρα). Φωτογραφία: meteo

Στον χάρτη παρουσιάζονται οι εκτιμώμενες βροχοπτώσεις σε επιλεγμένα τρίωρα (βροχές εντός του τελευταίου τριώρου από την αναγραφόμενη στο χάρτη ώρα). Φωτογραφία: meteo

Καιρός: Μεγάλα ύψη βροχής σε Χανιά και Ρέθυμνο 

Οι σταθμοί του δικτύου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών-meteo.gr κατέγραψαν πανελλαδικά τα μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης έως τις 08:30 το πρωί της Τετάρτης στον Αλικιανό και στο Ακρωτήριο Χανίων (64 και 63 χιλιοστά αντίστοιχα), στο Σπήλι Ρεθύμνου (52), στο κέντρο των Χανίων (46), στον Πλατανιά Χανίων (46), στην Ασή Γωνιά Χανίων (43), στην Παλαιοχώρα Χανίων (41) και στις Βρύσες Χανίων (39 χιλιοστά)

Καιρός: Πού θα «χτυπήσει» τις επόμενες ώρες η «Βικτώρια»

Φωτογραφία: meteo

Στο έλεος της κακοκαιρίας «Βικτώρια» η νότια Κρήτη

Έντονες βροχοπτώσεις, ισχυρές καταιγίδες και χαλαζόπτωση είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού που επικρατεί από το πρωί στην Κρήτη. Η κακοκαιρία «Βικτώρια», όσον αφορά την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, έχει επικεντρωθεί στα νότια παράλια.

Προβλήματα έχουν καταγραφεί στον Δήμο Φαιστού, ενώ σε εννέα περιπτώσεις, μέχρι στιγμής, χρειάστηκε η παρέμβαση της Πυροσβεστικής για απάντληση υδάτων. Ο δήμαρχος της περιοχής έχει ζητήσει μηχανήματα από την Περιφέρεια Κρήτης για τη διαμόρφωση περασμάτων, προκειμένου να φεύγουν τα νερά της βροχής.

Απομακρύνθηκαν από τα σχολεία του Δήμου Φαιστού οι μαθητές λόγω των κακών καιρικών συνθηκών. Με απόφαση του δημάρχου Φαιστού, λίγο μετά τις 11:30 τα σχολεία έκλεισαν καθώς υπήρξε ανησυχία λόγω της νεροποντής.

Ο καιρός την Πέμπτη

Βροχές ή καταιγίδες με κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, με εξασθένηση από το απόγευμα, αναμένονται την Πέμπτη, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με βροχές τοπικού χαρακτήρα, κυρίως στα δυτικά, όπου ενδέχεται να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 5 έως 16 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 8 έως 19, στην Ήπειρο από 9 έως 19 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 8 έως 22, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 15 έως 21 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 10 έως 23 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 20 και στα νησιά του Αιγαίου από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 μποφόρ, αλλά βαθμιαία στα βόρεια πελάγη θα εξασθενήσουν, ενώ στα νότια πελάγη θα στραφούν σε δυτικούς με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην πόλη της Αθήνας από 15 έως 21 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα παροδικών βροχών έως το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι με εντάσεις 3 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top