Λουτράκι: 12χρονος στο νοσοκομείο από το «παιχνίδι του πνιγμού»

Έπαιζε μαζί με τους συμμαθητές του

ασθενοφόρο

Παραλίγο να χάσει τη ζωή του ένα 12χρονο αγόρι στο Λουτράκι, το οποίο έπαιζε το «παιχνίδι του πνιγμού» και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο. 

Σύμφωνα με το korinthostv.gr το αγόρι επιχείρησε να παίξει το επικίνδυνο αυτό παιχνίδι με τους συμμαθητές του στο Γυμνάσιο Λουτρακίου. Όμως το παιχνίδι δεν εξελίχθηκε όπως το περίμεναν και λίγο έλειψε να τους στοιχίσει τη ζωή. 

Ο 12χρονος μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο Κορίνθου και από εκεί στο νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. 

Τα περιστατικά θανάτων από το συγκεκριμένο παιχνίδι στις ΗΠΑ είναι δεκάδες. Από το 1995 – 2007 είχαν καταγραφεί, σύμφωνα με το περιοδικό TIME 82 περιπτώσεις παιδιών και εφήβων, ηλικίας από 6 έως 19 ετών που έχασαν τη ζωή τους από το «παιχνίδι του πνιγμού».

Στις περισσότερες περιπτώσεις πρόκειται για αγόρια, ηλικίας 11 – 16 ετών. Οι οδηγίες του παιχνιδιού διαδίδονται από στόμα σε στόμα, ενώ συχνά κάποιο δεύτερο παιδί πιέζει τον λαιμό του άλλου, προκειμένου να φράξει τους αεραγωγούς και σταματά πριν υπάρξει κίνδυνος. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top