Φολέγανδρος: Σώθηκε με καραμέλες και πλαστικές σακούλες

Έτσι άντεξε 40 ώρες στα ανοιχτά η τουρίστρια από τη Νέα Ζηλανδία

Σενάριο κινηματογραφικής ταινίας θυμίζει η διάσωση της 45χρονης τουρίστριας από τη Νέα Ζηλανδία, η οποία εντοπίστηκε σώα μετά από 40 ώρες, να επιπλέει ανοιχτά της Κρήτης. 

Φολέγανδρος: Η τουρίστρια βρισκόταν με το φουσκωτό της στη μέση του πουθενά

Η γυναίκα βρισκόταν για διακοπές στη Φολέγανδρο με ιστιοφόρο σκάφος μαζί με τον σύντροφό της. Την Παρασκευή η 45χρονη επιβιβάστηκε στην βοηθητική λέμβο για να πάει να ψωνίσει στο νησί, αλλά δεν επέστρεψε ποτέ, με αποτέλεσμα ο σύντροφός της να ειδοποιήσει το Λιμενικό. 

Σύμφωνα με τη New Zealand Herald γύρω στις 16:30 της Παρασκευής του έστειλε μήνυμα ότι η μπαταρία του κινητού της ήταν χαμηλή και πως επέστρεφε. Στην επιστροφή όμως έχασε ένα κουπί με αποτέλεσμα να την παρασύρουν οι άνεμοι και να βρεθεί να πλέει αβοήθητη στη μέση του Αιγαίου Πελάγους.

Για να μείνει ζωντανή έτρωγε καραμέλες, ενώ είχε τυλιχθεί με πλαστικές σακούλες για να μην κρυώνει. Η γυναίκα, που είναι έμπειρη ναυτικός, μετά την πρώτη νύχτα στη θάλασσα έβγαλε τις κάλτσες της και τις άπλωσε να στεγνώσουν, ώστε να τις φορέσει το βράδυ, όταν και η θερμοκρασία θα έπεφτε ξανά. 

Είχε επίσης μαζί της νερό και κατά τη διάρκεια της ημέρας φορούσε μια κόκκινη σακούλα στο κεφάλι της για να τραβήξει την προσοχή, τυχών περαστικών ψαράδων. Μια άλλη σακούλα την είχε δέσει στο εναπομείναν κουπί για να μπορεί να την κουνά στα αεροπλάνα που περνούσαν, ενώ στο σακίδιό της είχε έναν μικρό καθρέφτη για να κάνει αντανάκλαση με τον ήλιο. 

Η 45χρονη τέλος είχε γράψει το όνομα της μητέρας της και το τηλέφωνό της πάνω στη φουσκωτή βάρκα, σε περίπτωση που δεν εντοπιζόταν ζωντανή. 

Τελικά όμως ήταν αρκετά τυχερή και άνδρες του Λιμενικού την εντόπισαν 110 χλμ. μακριά από την ακτή, βόρεια του Ηρακλείου Κρήτης, ταλαιπωρημένη, αλλά σώα. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top