Φολέγανδρος: Η τουρίστρια βρισκόταν με το φουσκωτό της στη μέση του πουθενά

«Ο άνεμος με παρέσυρε στα ανοιχτά» - Εντοπίστηκε μετά από μιάμιση μέρα

Αίσιο τέλος είχε η απίστευτη περιπέτεια της τουρίστριας, που αγνοούταν στη Φολέγανδρο.

Η 45χρονη γυναίκα από τη Νέα Ζηλανδία είχε βγει την Παρασκευή με λέμβο από το ιστιοφόρο της που βρισκόταν στη Φολέγανδρο, ωστόσο δεν επέστρεψε ποτέ και ο σύζυγός της ανησύχησε.

Βρέθηκε ανοικτά της Κρήτης, 50 ναυτικά μίλια βόρεια του Ηρακλείου, μέσα σε φουσκωτό, από το πλήρωμα του ΠΛΣ 119, του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου.

«Ο άνεμος με παρέσυρε στα ανοιχτά» είπε στους δημοσιογράφους, όταν πάτησε σώα το πόδι της στην Κρήτη.

Η γυναίκα φέρεται να ήταν εξαντλημένη, ενώ την παρέλαβε ασθενοφόρο και την πήγε στο νοσοκομείο για εξετάσεις.

Το χρονικό της εξαφάνισης της 45χρονης

Η γυναίκα είχε πάει με βοηθητική λέμβο στην ακτή του κόλπου Αγκάλης για ψώνια, το μεσημέρι της Παρασκευής κι έκτοτε αγνοούταν, σύμφωνα με δήλωση του συζύγου της.

Το ζευγάρι βρισκόταν από την Παρασκευή 1/11 στη Φολέγανδρο. Η αγνοούμενη είχε έρθει με τον σύζυγό της για διακοπές με ιστιοφόρο σκάφος.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, από το πρωί του Σαββάτου ενημερώθηκαν από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του αρχηγείου του οι Λιμενικές Αρχές Ίου, Φολέγανδρου, Μήλου, Νάξου και Θήρας για να ξεκινήσει η αναζήτησή της.

Κινητοποιήθηκαν τέσσερα περιπολικά σκάφη, τρία ιδιωτικά σκάφη, καθώς και ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ στις έρευνες από ξηράς συμμετέχουν στελέχη της τοπικής Λιμενικής κι Αστυνομικής Αρχής. Μέχρι στιγμής, χωρίς αποτέλεσμα είναι οι έρευνες. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top