Πανελλαδικές: Δύο βάσεις για την εισαγωγή σε ΑΕΙ - Τι αλλάζει

Το σχέδιο του υπουργείου Παιδειας

Πανελλαδικές

Δύο βάσεις εισαγωγής στα πανεπιστήμια σχεδιάζει το υπουργείο Παιδείας. Μια γενική, η οποία θα ορίζεται από το ίδιο το υπουργείο και μια ειδική που θα ορίζεται από τα ΑΕΙ και θα αφορά τα μαθήματα «κλειδιά» για κάθε επιστήμη.

Ζητούμενο είναι η θέσπιση ενός βαθμολογικού ορίου αλλά και η λήψη ευρύτερων μέτρων για βελτίωση του επιπέδου σπουδών της υποχρεωτικής εκπαίδευσης. 

Συγκεκριμένα, στα σχέδια που μελετώνται είναι το υπουργείο να ορίσει μία γενική βάση εισαγωγής (π.χ. 10 ή και 9,5, όπως είναι σήμερα η βάση για το απολυτήριο λυκείου) και οι σχολές να ορίζουν μία βάση εισαγωγής στα μαθήματα που θεωρούν υψηλής βαρύτητας. 

Για παράδειγμα, οι ιατρικές σχολές τη Βιολογία και τη Χημεία, οι φιλολογικές τα Αρχαία και τα Νέα, τα τμήματα μαθηματικών τα Μαθηματικά και τη Φυσική. 

Ο πρώτος των πρώτων στο Star: «Μου τηλεφώνησε ο Πρωθυπουργός κι έπαθα σοκ»

Πανελλαδικές: Εργαζόμενη μητέρα πρώτη στην Ιατρική - «Ήταν όνειρο ζωής»

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη άρχισε στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής η ενημέρωση από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας για τον προγραμματισμό του νομοθετικού έργου του υπουργείου.

Η υπουργός Νίκη Κεραμέως εστίασε στην ανάγκη συναινέσεων -«μπορούμε να βρούμε πεδία συγκλίσεων και να επιδιώξουμε τις μεγαλύτερες δυνατές συναινέσεις, ειδικά στα θέματα της Παιδείας», σημείωσε- και παρουσίασε το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου για το επόμενο διάστημα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top