Παναγιώτης - Ραφαήλ: Επισπεύδονται οι διαδικασίες για το ταξίδι στις ΗΠΑ

Στη Βοστώνη θα γίνει η πρωτοποριακή γονιδιακή θεραπεία

Επισπεύδονται οι διαδικασίες για το ταξίδι του μικρού Παναγιώτη-Ραφαήλ στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ανακουφισμένοι από τη χαρμόσυνη είδηση είναι οι γονείς του αλλά και οι κάτοικοι της Χαλκίδας, από όπου κατάγεται το αγοράκι. 

Φεύγει για θεραπεία στη Βοστώνη ο μικρός Παναγιώτης - Ραφαήλ!

Είχαν στηθεί ακόμα και κουμπαράδες στις καφετέριες της πόλης για να ενισχύσουν τον αγώνα της οικογένειας. Με νέο μήνυμα στη σελίδα «Γίνε ήρωας του Παναγιώτη Ραφαήλ» οι διαχειριστές ζητούν να αποσυρθούν πλέον οι κουμπαράδες αφού δε θα χρειαστούν άλλα χρήματα. 

Η πρωτοποριακή γονιδιακή θεραπεία στην οποία θα υποβληθεί ο Παναγιώτης -Ραφαήλ όταν μεταβεί στη Βοστώνη, έχει πάρει έγκριση χρήσης μόνο στις ΗΠΑ.

Για να έχει επιτυχία,  σύμφωνα με τους ειδικούς, θα πρέπει να ολοκληρωθεί πριν ο μικρούλης κλείσει τα δύο χρόνια της ζωής του. T ώρα ο Παναγιώτης Ραφαήλ είναι 18 μηνών.

Οι πολίτες και οι ιατρικοί σύλλογοι στήριξαν τον αγώνα των γονιών παρά την απόφασή του Ανώτατου Υγειονομικού Συμβουλίου που έκρινε αρκετή τη θεραπεία στην οποία ήδη υποβάλλεται το παιδί και κοστίζει ένα εκατομμύριο ευρώ. Η συνάντηση του Υπ. Υγείας, Βασίλη Κικίλια με τη φαρμακευτική εταιρεία που παράγει το φάρμακο επισπεύδει τη διαδικασία και πολύ σύντομα το ταξίδι της ελπίδας για τον μικρό Παναγιώτη – Ραφαήλ ξεκινά. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top