Εποχική γρίπη: Στην εντατική το πρώτο σοβαρό κρούσμα

Δεν είχε εμβολιαστεί ο 71χρονος τουρίστας

Εποχική γρίπη

Το πρώτο σοβαρό κρούσμα εποχικής γρίπης καταγράφηκε για φέτος. Ωστόσο, η δραστηριότητα της βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα, σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας.(ΕΟΔΥ)

Στην έκθεσή του για την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου, από τις 30 Σεπτεμβρίου έως και 6 Οκτωβρίου, ο ΕΟΔΥ χαρακτηρίζει το κρούσμα ως εισαγόμενο, καθώς ο ασθενής ήταν ταξιδιώτης στη χώρα μας. Πρόκειται για 71χρονο, ο οποίος είχε νοσήσει με γρίπη Α(Η3Ν2), ο οποίος και χρειάστηκε να νοσηλευτεί σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.  

Επισημαίνεται, ότι ο τουρίστας ήταν ανεμβολίαστος, παρότι ανήκε σε ομάδα υψηλού κινδύνου για την οποία συστήνεται εμβολιασμός από την εποχική γρίπη.

Οι επιστήμονες του Οργανισμού έχουν αναφερθεί επανειλημμένως στην αξία του εμβολιασμού έναντι της εποχικής γρίπης. Ο εμβολιασμός πρέπει να γίνει το αργότερο έως τον Νοέμβριο, ώστε να θωρακιστεί ο οργανισμός έναντι της νόσου. 

Για φέτος, έχουν παραγγελθεί 2,6 εκατ. αντιγριπικά εμβόλια προκειμένου να καλυφθούν οι ομάδες υψηλού κινδύνου, δηλαδή οι ηλικιωμένοι άνω των 65 χρόνων, οι χρονίως πάσχοντες, οι έγκυοι και οι λεχωίδες, οι παχύσαρκοι, οι καπνιστές.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top