Μέσα στο πρώτο αποτεφρωτήριο της Ελλάδας

Βρίσκεται στη Ριτσώνα της Εύβοιας

Το πρώτο αποτεφρωτήριο στην Ελλάδα είναι γεγονός. Ένα αίτημα πολλών χρόνων τελικά ικανοποιείται, δίνοντας τέλος στην ταλαιπωρία χιλιάδων οικογενειών που αναγκάζονταν να μεταφέρουν τους νεκρούς τους στη Βουλγαρία για να εκπληρωθεί εκεί η τελευταία τους επιθυμία. 

Εικόνα από το εσωτερικό του αποτεφρωτηρίου - φωτογραφία: Eurokinissi

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία στην περιοχή της Ριτσώνας, κοντά στη Χαλκίδα. Το αποτεφρωτήριο έλαβε το καλοκαίρι του 2018 τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις και αμέσως ξεκίνησαν οι εργασίες για την περάτωση του κτιρίου. 

Ο χώρος έχει ακολουθήσει μια μοντέρνα αισθητική - φωτογραφία: Eurokinissi

Πρόκειται για ιδιωτική πρωτοβουλία και έχει επτά ιδιοκτήτες, ένας από αυτούς η Ελληνική Εταιρεία Αποτέφρωσης που επί πολλά χρόνια προωθούσε τη δημιουργία αποτεφρωτηρίου στην Ελλάδα. 

Το πρώτο αποτεφρωτήριο της Ελλάδας θα λειτουργήσει στη Ριτσώνα της Εύβοιας - φωτογραφία: Eurokinissi

Σήμερα πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του αποτεφρωτηρίου. Πρόκειται για ένα κτίριο μοντέρνας αρχιτεκτονικής με τον απαραίτητο εξοπλισμό, τελευταίας τεχνολογίας. 

Η διαδικασία είναι γρήγορη και το κόστος θα κυμαίνεται γύρω στα 600 ευρώ - φωτγοραφία: Eurokinissi

Η διαδικασία της καύσης είναι γρήγορη και οι συγγενείς έχουν να επιλέξουν μέσα από μια συλλογή τεφροδόχων. Όσον αφορά στο  κόστος της αποτέφρωσης, εκτιμάται ότι θα κυμαίνεται στα 600 ευρώ. 

Οι συγγενείς μπορούν να διαλλέξουν από μια μεγάλη συλλογή τεφροδόχων - φωτογραφία: Eurokinissi

Η ίδρυση και η λειτουργία του πρώτου Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών στη Ριτσώνα αποτελεί ένα ιστορικό γεγονός, αποτελεί ιστορική αλλαγή για τα ταφικά έθιμα της Ελλάδας. Μέχρι σήμερα χιλιάδες οικογένειες μετέφεραν στη Βουλγαρία και σε άλλες χώρες τους οικείους τους, των οποίων η τελευταία επιθυμία ήταν η αποτέφρωση, με τεράστιο οικονομικό και συναισθηματικό κόστος. Εκτιμάται ότι κάθε χρόνο ένα ποσό 2,5 έως 3 εκατ. ευρώ "έφευγε" στο εξωτερικό για τον σκοπό αυτό. 

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top