Νέα Ιωνία: «Ονειρεύομαι κάθε βράδυ το μωρό μου» λέει η 19χρονη

Ζητά να επισκέπτεται το παιδί της μέχρι να γίνει η δίκη

Στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο πήγε σήμερα η 19χρονη κοπέλα που κατηγορείται ότι γέννησε και εγκατέλειψε το νεογέννητο βρέφος της σε καροτσάκι σούπερ-μάρκετ στη Νέα Ιωνία.

Νέα Ιωνία: Το συγκινητικό γράμμα της 19χρονης στην κόρη της

Ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να γίνει αναβολή της δίκης για τις 26 Νοεμβρίου, επειδή δεν έχει βγει ακόμα η ψυχιατρική  πραγματογνωμοσύνη, η οποία θα πιστοποιήσει αν το διάστημα που η κοπέλα άφησε το νεογέννητο μωράκι της, έπασχε από επιλόχειο κατάθλιψη.

Παράλληλα η δικηγόρος της, Ειρήνη Μαρούπα, είπε πως κατέθεσαν αίτηση στον εισαγγελέα ανηλίκων, ώστε η νεαρή μητέρα να αποκτήσει καθημερινά δικαιώματα επίσκεψης μέχρι να γίνει η δίκη.

19χρονη Nέα Ιωνία: «Θήλασα το μωρό μου, το άλλαξα και το εγκατέλειψα»​​​​​​

Θετή μητέρα 19χρονης: Ο σύντροφος της ήρθε στο μαιευτήριο και είδε το μωρό

Η 19χρονη στις 13 Σεπτεμβρίου, κατά τη μεταφορά της στον εισαγγελέα, προκειμένου να απολογηθεί. Φωτογραφία: Γιάννης Παναγόπουλος/Eurokinissi

«Την ονειρεύομαι κάθε βράδυ»

Μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» και τη δημοσιογράφο Εύη Γιαρκιά, η 19χρονη είπε πως έχει να δει το μωρό της τρεις εβδομάδες.

Την ονειρεύομαι κάθε βράδυ, βλέπω το προσωπάκι της και περιμένω να πάω να τη σφίξω στην αγκαλιά μου.

Μίλησε ακόμα για τις εφιαλτικές και αγχώδεις ημέρες που περνά, τονίζοντας πως έως τις 26 Νοεμβρίου που θα γίνει η δίκη, έχει καιρό να ηρεμήσει και να βάλει σε τάξη τις σκέψεις της.

Νέα Ιωνία: «Της είχαν σπάσει τα νερά δύο μέρες και δεν πήγαινε να γεννήσει»

Νέα Ιωνία: Η στιγμή που η 19χρονη μητέρα εγκαταλείπει το βρέφος της

«Ένιωσα ότι με σταύρωσαν και με λιθοβόλησαν. Ο καθένας κρίνει με τη δική του λογική, αλλά δεν μπορεί να μπει στα παπούτσια του άλλου, τι έχει περάσει, γιατί βρέθηκε σε αυτή τη θέση και το έκανε».

Τέλος η νεαρή μάνα ευχαρίστησε τη θετή της μητέρα που τη στηρίζει σε όλη αυτή την περιπέτεια, διαφορετικά θα είχε καταρρεύσει.

Το χρονικό της υπόθεσης

Ήταν ξημερώματα Τετάρτης 11 Σεπτεμβρίου του 2019 όταν το μόλις επτά ημερών κοριτσάκι, βρέθηκε εγκαταλελειμμένο μέσα σε καρότσι σούπερ μάρκετ σε πυλωτή πολυκατοικίας στη Νέα Ιωνία.

Ήταν τυλιγμένο με μια πετσέτα και στον ομφάλιο λώρο υπήρχε ακόμα το ειδικό μανταλάκι που βάζουν στα μαιευτήρια όταν γεννιέται ένα παιδί.
Το νεογέννητο μωράκι βρήκε ένας νεαρός γύρω στις 4 το πρωί, όταν το άκουσε να κλαίει. «Λέω θα ντυθώ και θα κατέβω, βλέπω το καρότσι και το βρέφος μέσα να κλαίει. Ένιωσα την καρδιά μου να σταματά να χτυπά» είχε δηλώσει ο ίδιος.

Κλήθηκε η αστυνομία, το ΕΚΑΒ και το Χαμόγελο του Παιδιού, ενώ ξεκίνησαν έρευνες για να εντοπιστεί η βιολογική του μητέρα.

Τελικά μερικές ημέρες αργότερα οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων κατάφεραν να τη βρουν. Ήταν μόλις δύο πολυκατοικίες μακριά από το σημείο που εγκατέλειψε το μόλις 7 ημερών μωρό της. 

Η νεαρή κοπέλα ομολόγησε, συνελήφθη και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερη έως ότου γίνει η δίκη. Η τραγική αυτή υπόθεση έφερε στο φως και τη δική της συγκλονιστική ιστορία.

Όπως έγινε γνωστό στη συνέχεια, η 19χρονη ήταν υιοθετημένη από την ηλικία των 8,5 ετών. Τη μεγάλωσε με πολλή αγάπη η θεία της, η οποία έγινε θετή της μητέρα. Το τελευταίο διάστημα είχε σχέση με έναν συνομήλικό της, αλλά χώρισαν. Όπως είχε πει η ίδια, όταν διαπίστωσε πως ήταν έγκυος δεν του είπε τίποτα. Μέχρι τη σύλληψή της από τις Αρχές, ο πρώην σύντροφός της δεν γνώριζε ότι είχε γίνει πατέρας.

«Δεν του το είπα ποτέ. Τι θα άλλαζε; Χωρίσαμε δεν μπορούσα να του το πω μετά ότι ήμουν έγκυος. Δεν ήθελε καμία επικοινωνία μαζί μου» είχε δηλώσει στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

Η νεαρή κοπέλα υποστήριξε πως υπέφερε από επιλόχειο κατάθλιψη. Πλέον δηλώνει μετανιωμένη και λέει πως θέλει πίσω το μωρό της.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top