Συγκίνηση στο τελευταίο «αντίο» στον Δημήτρη Ρίζο

Πέθανε σε ηλικία 83 ετών

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης και συγκίνησης πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου η κηδεία του γνωστού εκδότη Δημήτρη Ρίζου στον Ιερό Ναό παμμεγίστων Ταξιαρχών Νέου Κοιμητηρίου Γλυφάδας. 

Πέθανε ο εκδότης Δημήτρης Ρίζος

Η σύζυγος του Δημήτρη Ρίζου, Πέγκυ, με την Βάνα Μπάρμπα - φωτογραφία: NDP

Tα συγκινητικά μηνύματα της συζύγου και της κόρης του Δημήτρη Ρίζου

Ο Δημήτρης Ρίζος «έφυγε» από τη ζωή το πρωί της Παρασκευής, σε ηλικία 83 ετών στο νοσοκομείο Σωτηρία, όπου νοσηλευόταν, καθώς αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα με την υγεία του. 

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης - φωτογραφία: NDP

Ανάμεσα σε εκείνους που πήγαν για να του πουν το  «ύστατο χαίρε» ήταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο Αλεξανδρος Λυκουρέζος, ο Πάνος Καμμενος, ο Γιώργος Πολυχρονίου, ο Χρήστος Κοπελούζος, ο Αργύρης Ντινόπουλος, η Σοφία Βούλτεψη, η Φωτεινή Πιπιλή.

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος - φωτογραφία: NDP

«Είμαστε εδώ για να αποχαιρετήσουμε έναν μεγάλο Έλληνα, τον φίλο μας τον Δημήτρη Ρίζο. Όλοι εμείς που μεγαλώσαμε με τις εφημερίδες του, μεγαλώσαμε με τα κείμενα του. Όλοι εμείς που μαθαίναμε από τη δίκαιη κριτική του, έχουμε μόνο καλά να θυμόμαστε από έναν σπουδαίο άνθρωπο. Ήταν ένας κύριος με κάπα κεφάλαιο ένας μαχητής που δεν έχανε ποτέ την αξιοπρέπεια του. Ήταν εκεί για να μας στηρίζει και όχι για να τον στηρίζουμε. Εύχομαι εκ μέρους όλης της παρατάξεως θερμά συλλυπητήρια σε όλη την οικογένεια του», ανέφερε στο επικήδειο που εκφώνησε υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο Γιώργος Πολυχρόνιου - φωτογραφία: NDP

Ο Δημήτρης Ρίζος γεννήθηκε το 1936 στην Πρώτη Σερρών και λίγα χρόνια μετά η οικογένειά του μετακόμισε στη Δράμα, όπου μαθητής ακόμα, σε ηλικία 14 ετών υπέγραψε το πρώτο του ρεπορτάζ στην εφημερίδα «Πρωινός Τύπος της Δράμας». Υπήρξε εκδότης των εφημερίδων «Ελεύθερος Τύπος» και «Αδέσμευτος Τύπος».

Ο Βύρων Πολύδωρας - φωτογραφία: NDP

Αντί στεφάνων, η οικογένεια ζήτησε τα χρήματα να δοθούν για την ενίσχυση της οργάνωσης «Κιβωτός του Κοσμου». 

Δείτε ποιοι άλλοι παραβρέθηκαν στην κηδεία

Σοφία Βούλτεψη - φωτογραφία: NDP

Φωτεινή Πιπιλή - φωτογραφία: NDP 

Αργύρης Παπαργυρόπουλος - φωτογραφία: NDP 
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top