Νέα Ιωνία: «Της είχαν σπάσει τα νερά δύο μέρες και δεν πήγαινε να γεννήσει»

«Θέλω το μωρό μου», λέει μετανωμένη η 19χρονη

Δείτε στο video τη στιγμή που η 19χρονη φεύγει από τα δικαστήρια

Φορώντας ένα καπέλο και με σκυμμένο το κεφάλι η 19χρονη, που φέρεται να εγκατέλειψε το βρέφος της σε καροτσάκι σούπερ μάρκετ σε είσοδο πολυκατοικίας στη Νέα Ιωνία, οδηγήθηκε σήμερα στον εισαγγελέα για να δώσει εξηγήσεις. 

«Θέλω σκότωμα για αυτό που έκανα» φέρεται να είπε η 19χρονη.

Ο εισαγγελέας άσκησε δίωξη για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο. Στη συνέχεια παραπέμφθηκε σε δίκη στο τριμελές αυτόφωρο αλλά αναβλήθηκε προκειμένου να καταθέσουν οι αστυνομικοί που βρήκαν το βρέφος και να διενεργηθεί η ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη στην 19χρονη.

Δείτε στο video τι δήλωσε η Μαρούπα Ταουξή

Tης είχαν σπάσει τα νερά δύο μέρες και δεν πήγαινε στο νοσοκομείο

«Μεσολάβησαν δύο μέρες από τη στιγμή που της έσπασαν τα νερά μέχρι την ημέρα που γέννησε. Έμεινε στο σπίτι με κίνδυνο και της δικής της ζωής. Λιποθύμησε και έτσι κάλεσαν το ασθενοφόρο και τη μετέφεραν στο νοσοκομείο να γεννήσει. Επίσης δεν είχε πάει σε γιατρό και δε συμβουλευόταν γυναικολόγο. Όταν το άφησε μόλις το είχε θηλάσει και το είχε αλλάξει» δήλωσε η Μαρούπα Ταουξή, που μαζί με τον Βασίλη Ταουξή έχουν αναλάβει την υπεράσπιση της νεαρής κοπέρλας.

Η στιγμή που οδηγείται στον εισαγγελέα

Η νεαρή κοπέλα, που πηγαίνει σε ΕΠΑΛ και εργάζεται, φέρεται μετά τη γέννα να ήρθε αντιμέτωπη με την επιλόχειο κατάθλιψη. Μάλιστα δηλώνει μετανιωμένη και ζητά πίσω το μωρό της. Ο πατέρας του παιδιού δεν έχει έρθει σε επικοινωνία με τη 19χρονη, όπως δήλωσε ο δικηγόρος της στο star.gr ενώ η θετή μητέρα της υποστήριξε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» ότι είναι ανήλικος. 

«Δεν ήξερα τι έκανα. Έχω επιλόχειο κατάθλιψη και για αυτό τον λόγο έφτασα στο σημείο να εγκαταλείψω το παιδί μου. Μακάρι να μπορέσω να κρατήσω πάλι στην αγκαλιά μου το μωράκι μου. Πραγματικά δεν ήξερα τι έκανα...Συγχωρέστε με. Δε θα έθετα ποτέ σε κίνδυνο τη ζωή του παιδιού μου, αν καταλάβαινα τι έκανα» είναι τα λόγια της 19χρονης.

«Τώρα συνειδητοποιεί το μέγεθος και την ηθική και κοινωνική απαξία της πράξης της. Κλαίει και χτυπιέται. Αρνείται να φάει εδώ και δύο μέρες. Θέλει πίσω το παιδί της, θα κάνει ό,τι είναι νομικά εφικτό για να το πάρει στην αγκαλιά της», δήλωσε στο star.gr ο συνήγορος υπεράσπισής της, Βασίλης Ταουξής.

Νέα Ιωνία: Τι υποστήριξε η μητέρα του βρέφους που το εγκατέλειψε

Νέα Ιωνία: Συγκλονίζει ο νεαρός που βρήκε το εγκαταλελειμένο βρέφος

Νέα Ιωνία: Εγκατέλειψαν βρέφος επτά ημερών σε καρότσι σούπερ μάρκετ

Πώς τη βρήκαν οι αστυνομικοί 

Οι αστυνομικοί κατάφεραν μέσα σε λίγες ώρες να φτάσουν στα ίχνη της, παίρνοντας μία λίστα με νεαρές γυναίκες που γέννησαν κοριτσάκια σε δημόσια νοσοκομεία της Αττικής. Παράλληλα είχαν στη διάθεσή τους και μια σειρά αποτυπωμάτων που ερευνούσαν, έτσι ώστε να διαπιστώσουν αν κάποια από αυτά ήταν της μητέρας.

Η 19χρονη κατά τη μεταφορά της στον εισαγγελέα

Στη συνέχεια παρακολούθησαν video από κάμερα ασφαλείας, στο οποίο φαίνεται να βηματίζει νευρικά, κρατώντας την τσάντα της. Πόρτα - πόρτα κατάφεραν τελικά να εντοπίσουν τη νεαρή κοπέλα, δύο πολυκατοικίες μακριά από το σημείο που εγκατέλειψε το μόλις 7 ημερών μωρό της. 

Το καροτσάκι μέσα στο οποίο εντοπίστηκε το βρέφος. Φωτογραφία: Παναγιώτης Τζάμαρος/ΙnTime

Τι είπε στους αστυνομικούς

Από 8,5 ετών με υιοθέτησε μία θεία μου. Αυτό το διάστημα είχα σχέση με έναν συνομήλικό μου. Δεν τα πηγαίναμε καλά, αλλά όταν έμαθε για την εγκυμοσύνη η κατάσταση έγινε ακόμα χειρότερη. Δεν μπορούσα να το κρατήσω μόνη μου. Με πόνο καρδιάς πήρα αυτήν την απόφαση.

Η νεαρή κοπέλα ζει με τη θετή μητέρα της, η οποία γνώριζε πως ήταν έγκυος. Όπως είπε στους αστυνομικούς προσπάθησε κάποια στιγμή να κάνει έκτρωση αλλά ήταν αργά.

Η γιαγιά της είπε στους αστυνομικούς ότι ξύπνησε και είδε «ότι έλειπε μαζί με το μωρό. Υπέθεσα ότι θα είχε πάει κάποια βόλτα».

Το σημείο όπου εντοπίστηκε το μωράκι. Φωτογραφία: Παναγιώτης Τζάμαρος/ΙnTime

Θετή μητέρα 19χρονης: «Της είπα ότι θα το μεγάλωνα εγώ!»

Συγκλονισμένη για το περιστατικό είναι και η θετή μητέρα της 19χρονης, η οποία ανέφερε στον Alpha. 

«Τρελάθηκα, λίγο είναι; Ήταν το δικό μου το εγγόνι! Εκείνη την ώρα δεν ξέρει πώς της ήρθε, μου είπε, το έκανε! Δεν έχει πρόβλημα οικονομικό. Της είπα ότι θα το μεγάλωνα εγώ! Τώρα πώς θα το πάρουμε από εκεί...»

Το καροτσάκι σούπερ-μάρκετ στο οποίο η 19χρονη εγκατέλειψε το μωράκι. Φωτογραφία: Παναγιώτης Τζάμαρος/ΙnTime

Ρεπορτάζ: Μιχάλης Λαγάνης 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top