Νέα Ιωνία: Τι υποστήριξε η μητέρα του βρέφους που το εγκατέλειψε

«Μετά την εγκυμοσύνη είχα προστριβές με τον σύντροφό μου και χωρίσαμε»

Εντοπίστηκε, ομολόγησε και συνελήφθη επισήμως η μητέρα του νεογέννητου κοριτσιού που βρέθηκε εγκαταλελειμμένο χθες, μέσα σε καροτσάκι σούπερ μάρκετ, σε είσοδο πολυκατοικίας στη Νέα Ιωνία ενώ αύριο το πρωί θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα για να δώσει εξηγήσεις. 

Ζήτησε από τους αστυνομικούς να δει το μωρό της

Όπως αποκάλυψε η εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», η μητέρα είναι μια 19χρονη Ελληνίδα, η οποία είναι υιοθετημένη. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες της εκπομπής, η νεαρή μητέρα υιοθετήθηκε σε ηλικία 8,5 ετών από την αδελφή του πατέρα της, τη θεία της, χωρίς να έχουν γίνει γνωστοί οι λόγοι. 

Τι είπε για τον πατέρα του βρέφους

Όπως είπε στους αστυνομικούς, διατηρούσε μια σχέση μ' έναν συνομήλικό της. Μετά την εγκυμοσύνη είχε προστριβές με τον σύντροφό της και χώρισαν. Έτσι, συνυπολογίζοντας τις συνθήκες που θα μεγάλωνε το παιδί και ούσα σε απόγνωση, σκέφτηκε ότι ήταν καλύτερο το μωρό της να μεγαλώσει σε μια άλλη οικογένεια. 

Η 19χρονη γέννησε στο μαιευτήριο Έλενα. Οι κάτοικοι της πολυκατοικίας αλλά και οι γιατροί αργότερα, είπαν ότι το μωρό ήταν καλοταϊσμένο και περιποιημένο όταν το βρήκαν τυλιγμένο σε πετσέτα μέσα στο καρότσι του σούπερ μάρκετ.

Συγκινούν οι αστυνομικοί στον Ανηλίκων: «Εμείς θα στο βαφτίσουμε»

Συγκινούν δε οι πληροφορίες για τα όσα διαδραματίστηκαν στην Ασφάλεια Ανηλίκων. Όταν η 19χρονη μητέρα κατέθεσε και εξιστόρησε στους αστυνομικούς τους λόγους που την οδήγησαν να εγκαταλείψει το μωρό, εκείνοι προσφέρθηκαν να βαφτίσουν το νεογέννητο κοριτσάκι για τη στηρίξουν. 

Νέα Ιωνία: Συγκλονίζει ο νεαρός που βρήκε το εγκαταλελειμένο βρέφος

Νέα Ιωνία: Εγκατέλειψαν βρέφος επτά ημερών σε καρότσι σούπερ μάρκετ

Οι έρευνες των αρχών είχαν εστιαστεί στον εντοπισμό της. Ανάμεσα στα σενάρια, ήταν  η μητέρα του βρέφους να μένει κάπου εκεί κοντά, ενώ το καρότσι του σούπερ μάρκετ παρέπεμπε σε κατάστημα της περιοχής που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση. Το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας των σούπερ μάρκετ βρέθηκε στον εξονυχιστικό έλεγχο των αστυνομικών.

Το νεογέννητο κοριτσάκι, μόλις επτά ημερών, ήταν τυλιγμένο με μία πετσέτα και στον ομφάλιο λώρο υπήρχε ακόμα το ειδικό μανταλάκι που βάζουν στα μαιευτήρια όταν γεννιέται ένα παιδί.

Υπενθυμίζεται ότι τα κλάματά του ξεσήκωσαν τα ξημερώματα της Τετάρτης τους ενοίκους της πολυκατοικίας. Ο Παναγιώτης Μαδούρος ήταν ο πρώτος άνθρωπος που γύρω στις τέσσερις το πρωί άκουσε το κλάμα του και κατέβηκε στην πιλοτή της πολυκατοικίας στην οδό Κασταμονής στη Νέα Ιωνία. «Λέω θα ντυθώ και τα κατέβω, βλέπω το καρότσι και το βρέφος μέσα να κλαίει. Ένιωσα την καρδιά μου να σταματά να χτυπά» περιέγραψε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star.

Λίγο αργότερα, οι πιο έμπειρες ένοικοι της πολυκατοικίας, πήραν την κατάσταση στα χέρια τους. «Μόλις μας ένιωσε δίπλα του, σταμάτησε να κλαίει. Μετά ανεστέναζε συνέχεια» είπαν.

Το μωρό μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ότι είναι καλά στην υγεία του. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top