Καστελόριζο: Το υπουργείο δρομολόγησε τον διορισμό τριών δασκάλων

Με προβλήματα η νέα σχολική χρονιά

Εξελίξεις σημειώθηκαν στο θέμα της έλλειψης δασκάλων στο δημοτικό σχολείο του Καστελόριζου, καθώς σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Παιδείας έχει δρομολογηθεί η πρόσληψη τριών αναπληρωτών εκπαιδευτικών. 

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι κανένας εκπαιδευτικός δεν είχε δηλώσει την προτίμησή του να υπηρετήσει στο ακριτικό νησί και γι’ αυτό οι θέσεις έμεναν κενές μέχρι τώρα. Όμως με παρέμβαση του υπουργείου μετέβη στο νησί με απόσπαση ένας δάσκαλος από τη Χάλκη μέχρι να φτάσουν εκεί οι τρεις αναπληρωτές. 

Νωρίτερα σήμερα το πρωί η λυκειάρχης του Λυκείου Καστελορίζου, Μπέτυ Μούζακ κατήγγειλε στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm ότι το τριθέσιο δημοτικό σχολείο του ακριτικού νησιού έχει μείνει χωρίς δάσκαλο με αποτέλεσμα οι 20 μαθητές του να μην κάνουν μάθημα. 

Ο πρώην δήμαρχος μάλιστα του νησιού, Π. Πανηγύρης, είπε πως είχε πάει ένας δάσκαλος στο νησί, αλλά έφυγε γιατί φοβόταν όλα όσα άκουγε για τις σχέσεις της χώρας με την Τουρκία. 

Κατάληψη με το «καλημέρα» στην Πετρούπολη

Την ίδια ώρα μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου Πετρούπολης προχώρησαν σε κατάληψη και δεν πραγματοποιήθηκε ούτε καν ο αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά. 

Οι μαθητές και οι γονείς αντιδρούν στην απόφαση του διευθυντή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να συστεγαστούν στο κτίριο οι μαθητές του 1ου και του 2ου Λυκείου Πετρούπολης γιατί το κτίριο στο οποίο στεγαζόταν το δεύτερο σχολείο έχει υποστεί σοβαρές ζημιές από τον σεισμό της 19ης Ιουλίου.

Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει τα δύο σχολεία να λειτουργήσουν σε πρωινή και απογευματινή βάρδια, κάτι που προκάλεσε την αγανάκτηση μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών. 

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Πετρούπολης, Στ. Βλάχο, ο οποίος μίλησε στον ΑΝΤ1, η απελθούσα αρχή είχε στείλει από τις 25 Ιουλίου τα τεχνικά κλιμάκια για να εξετάσουν το κτίριο, διαπίστωσαν σοβαρές ζημιές και έστειλε υπόμνημα στις κτιριακές δομές για να κάνουν αυτοψία. Η αυτοψία τελικά έγινε στις 13 Αυγούστου και το πόρισμα βγήκε 25 Αυγούστου. Το πόρισμα διαβιβάστηκε στον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κι εκείνος έδωσε την εντολή για συστέγαση των δύο σχολείων στις 5 Σεπτεμβρίου, λίγες μέρες πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς. 

Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί ζητούν έγγραφη δέσμευση από το υπουργείο για το χρονοδιάγραμμα που θα χρειαστεί ώστε να αποκατασταθούν οι ζημιές στο 1ο Λύκειο, ώστε να μπορούν να στεγαστούν εκεί οι μαθητές και να κάνουν τα μαθήματα με ασφάλεια. Μέχρι τότε αρνούνται να ξεκινήσουν τα μαθήματα και ζητούν να βρεθεί άμεσα λύση. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top