Συνεχίζεται το θρίλερ με την απώλεια στρατιωτικού υλικού στη Λέρο

Στο μικροσκόπιο των αρχων όλοι όσοι είχαν πρόσβαση στον χώρο

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το θρίλερ με την απώλεια του στρατιωτικού υλικού από υπηρεσία του Πολεμικού Ναυτικού στη Λέρο.Στο μικροσκόπιο των αρχων όλοι όσοι είχαν πρόσβαση στο χώρο.Η έρευνα γίνεται κάτω απο την επίβλεψη στρατιωτικού εισαγγελέα.Πάντως η ποσότητα του οπλισμού που εχει εξαφανιστεί προκαλεί ανησυχία.

Η Υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών εγκαταστάσεων έχει  μπει σε καραντίνα.Η πολιτική ηγεσία αναζητά ευθύνες .Με ανακοίνωση του ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης, Νίκος Παναγιωτόπουλος, αναφέρει :

 «Αντικείμενο της έρευνας που διεξάγεται είναι να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έλαβε χώρα η απώλεια του υλικού, καθώς  προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ότι αυτή  εκτείνεται σε ικανό βάθος χρόνου.Καθίσταται  προφανές ότι το ζήτημα δεν πρόεκυψε χθες, αλλά διαπιστώθηκε χθες».

Συμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα,η κλοπή του στρατιωτικού υλικού φέρεται να έγινε σταδιακα.

Ο πρωην Υπουργός εθνικής Αμυνας ,Ευάγγελος Αποστολάκης μιλώντας στην Κατια Μακρή και τον alpha 9,89 δηλώνει ότι επιβάλλεται να γίνεται καθημερινός έλεγχος ενω κάνει λόγο ακόμη και για τρομοκρατία.

«Χωράνε σε ένα πορτπαγκαζ είναι σίγουρο ότι εχουν καταληξει σε τρομοκρατες .Δεν υπάρχει καλός σκοπός» ανέφερε ο Ευάγγελος Αποστολάκης.

Το επικρατέστερο σενάριο θέλει να έκαναν φτερά μετά από συνεργασία των δραστών με πρόσωπο από το εσωτερικό της Υπηρεσίας καθώς δεν υπάρχουν ίχνη παραβίασης.

Ενώ  η “έξοδος” των πυρομαχικών μπορεί να  έγινε από τη θάλασσα. Η σοβαρή αυτή υπόθεση εξελίσσεται σε θρίλερ όταν κανείς σκεφτεί τι μπορουν να προκαλέσουν.

«Αυτά τα πυρομαχικά τα χρησιμοποιούν οι βατραχάνθρωποι και είναι πυρομαχικά για θωρακισμένους στόχους .Η κεφαλή του βλήμματος της ρουκέτας δημιουργεί ενα βέλος το οποιό διεισδύει σε 25 πόντους χάλυβα και σε 50 πόντους μπετόν αρμε.Το βελινεκές είναι μέχρι 100 μέτρα» επεσήμανε ο συνταγματάρχης Σπύρος Καπράλος.

Στην αποθήκη με τα πυρομαχικά έχουν πρόσβαση συγκεκριμένα πρόσωπα.Σε αυτά έχουν εστιάσει οι αντρες της αντιτρομοκρατικής ενω ήδη έχουν ληφθεί αποτυπώματα και τύχον ίχνη γενετικού υλικου.

« Οταν αυτή η εκρηκτική ύλη που έχουν μέσα εχει 7.800 μέτρα το δευτερόλεπτο ταχύτητα εκρήξεως .Eίναι RDX και ΤΝΤ .Δεν τα κλέψανε αυτοί οι κύριοι για πλάκα .Τα κλέψανε για κάποιο σκοπό.Δεν είναι αστεία πράγματα τα πυρομαχικά» τόνισε ο ειδικός πυροτεχνουργός.

Στρατιωτικές και αστυνομικές αρχές βρίσκονται σε κοκκινο συναγερμό και εξετάζουν όλο το υλικό απο τις κάμερες ασφαλείας του χώρου.
 
 Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 
  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top