Μάτι: Ένας χρόνος πέρασε και τίποτα δεν άλλαξε

Παραμένουν οι ίδιες «ποντικοπαγίδες» και τα ίδια αδιέξοδα

Ένας χρόνος συμπληρώνεται αύριο από τη φονική πυρκαγιά που κατέκαψε το Μάτι, παίρνοντας στο καταστροφικό πέρασμά της 102 ζωές συνανθρώπων μας. Ένα χρόνο μετά δεν έχει αλλάξει σχεδόν τίποτα, όπως θα  δείτε στην αυτοψία του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star και του δημοσιογράφου Λάμπρου Δεμερτζή.

Κυκλοφορικές ρυθμίσεις την Τρίτη στο Μάτι

Μετά την ανείπωτη τραγωδία, στο Μάτι παραμένουν οι ίδιες «ποντικοπαγίδες», τα ίδια αδιέξοδα που οδηγούν σε κλειστές πόρτες και δρόμοι που μοιάζουν με λαβύρινθο οδηγώντας στο πουθενά.

Μάτι: Οι εγκαυματίες δεν παίρνουν δωρεάν τα φάρμακά τους από τον ΕΟΠΥΥ

Στο Μάτι δεν έχει γίνει σχεδόν τίποτα ένα χρόνο μετά όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι, εκτός από τις πινακίδες που τοποθετήθηκαν λίγες ημέρες μετά την τραγωδία. Και αυτές όχι παντού.

Σε μια από τις κεντρικές διόδους που οδηγεί προς την θάλασσα δεν έχει τοποθετηθεί σήμανση ένα χρόνο μετά γιατί δεν γνωρίζουν αν ανήκεις στον δήμο Ραφήνας ή στον δήμο Νέας Μάκρης. Το δέντρο το έκοψαν, άφησαν όμως ένα φυσικό εμπόδιο  και τα κολονάκια παραμένουν όπως ακριβώς την ημέρα της πυρκαγιάς.

Κατεβαίνοντας μια από τις διόδους και φτάνοντας  στην θάλασσα ο κόσμος σε μια αντίστοιχη περίπτωση έχει δύο επιλογές: Είτε να οδηγηθεί από τη μια πλευρά είτε από την άλλη. Η σκάλα είναι σε μια απόσταση γύρω στα 30 μέτρα αλλά κανείς δεν γνωρίζει σε δύσκολες συνθήκες πως θα φτάσει εκεί για να μην οδηγηθεί στο γκρεμό.

Οι δρόμοι αδιέξοδα εξακολουθούν να υπάρχουν. Για να φτάσει κανείς στην θάλασσα πρέπει να περάσει κλειστές πόρτες που οδηγούν σε έναν διάδρομο να ανοίξει και άλλη πόρτα και εκεί να φτάσει προς την θάλασσα.

Γιατί δεν έχει γίνει σχεδόν τίποτα; Γιατί  χρειάζεται η συνεργασία πολλών φορέων. Το Υπουργείο περιβάλλοντος να αναρτήσει τους δασικούς χάρτες ώστε να μπορέσει στη συνέχεια το υπουργείο Υποδομών να οριοθετήσει τι είναι αυθαίρετο και τι όχι, ώστε να γίνουν κατεδαφίσεις για να μπορέσουν να βγουν οι νέες οικοδομικές άδειες, αλλά και να γίνουν διανοίξεις βασικών δρόμων. Για μια ακόμη φορά οι κάτοικοι στο πολύπαθο Μάτι δοκιμάζουν τις αντοχές τους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top