Στη δίκη της Χρυσής Αυγής ξανά η η Μπέττυ Μπαζιάνα

Παρακολούθησε τις απολογίες των κατηγορουμένων

Στο δικαστήριο για να παρακολουθήσει τη δίκη της Χρυσής Αυγής βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής η σύντροφος του πρωθυπουργού, Μπέττυ Μπαζιάνα και παρακολούθησε τις απολογίες των κατηγορουμένων για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από το ακροατήριο. 

Ντυμένη απλά, χωρίς ίχνος μακιγιάζ, η κυρία Μπαζιάνα μπήκε στη δικαστική αίθουσα και η παρουσία της έγινε αισθητή από τους φωτογράφους. 

Δίκη Χρυσής Αυγής: Τι συνέβη λίγα λεπτά πριν τη δολοφονία Φύσσα

Είναι η δεύτερη φορά που η σύντροφος του πρωθυπουργού βρίσκεται στο δικαστήριο για να παρακολουθήσει τη δίκη της Χρυσής Αυγής πριν από δύο μήνες. Τότε μάλιστα είχε την ευκαιρία να μιλήσει και με τη Μάγδα Φύσσα, στην οποία ευχήθηκε κουράγιο. 

Δίκη Χρυσής Αυγής: «Με απείλησαν ότι θα με σκοτώσουν αν μιλήσω»

Η Μπέττυ Μπαζιάνα παρακολουθεί την πολύκροτη δίκη μία μέρα μετά από την επεισοδιακή συνεδρίαση της Πέμπτης, κατά τη διάρκεια της οποίας λιποθύμησε ο πυρηνάρχης της Χρυσής Αυγής με αποτέλεσμα να διακοπεί η διαδικασία. 

Τι έγινε σήμερα στη δίκη της Χ.Α.

Κατά την έναρξη της δίκης ο συνήγορος του πυρηνάρχη της Χ.Α στη Νίκαια κατέθεσε χαρτί από το νοσοκομείο, το οποίο ανέφερε πως συνίσταται στον πελάτη του ξεκούραση για δυο ημέρες. 

Οι απολογίες συνεχίστηκαν με τον Κ.Κ., ο οποίος φέρεται να συμμετείχε στο τάγμα εφόδου της Νίκαιας. Κατά τη διάρκεια της απολογίας του υποστήριξε ότι είχε αποχωρήσει προ δύο μηνών από τη Χρυσή Αυγή λόγω του θανάτου του πατέρα του και προβλημάτων υγείας της μητέρας του, αλλά τυχαία εκείνη τη νύχτα τον κάλεσε τρεις φορές ο Ε. Κ., κατηγορούμενος επίσης,  για να τον συλλυπηθεί.

«Εκείνη την ημέρα πήγα το απόγευμα να δω την κόρη μου και να φάω και γύρω στις 21:00 πήγα σπίτι να ξεκουραστώ για να πάω στη 01:00 το βράδυ στο Δήμο. Περίπου εκείνη την ώρα έφυγα από το σπίτι. Στο χρόνο αυτό μου ήρθε ένα μήνυμα γύρω στις έντεκα παρά από την τοπική που μας καλούσε στα γραφεία της τοπικής. Κάποια στιγμή με πήρε κατά τις 23:00 με 23.30 ο Ε.Κ. και μου λέει “τι έγινε; Έχεις δυο μήνες να πατήσεις...” μου είπε για τον πατέρα μου που πέθανε κι αν θέλω κάποια βοήθεια. Με ξαναπήρε λίγο αργότερα γιατί έπεσε η γραμμή», είπε ο κατηγορούμενος, με την πρόεδρο να ρωτά με πόση ώρα διαφορά έγιναν οι κλήσεις γιατί φαίνεται να υπάρχει σημαντική διαφορά στην ώρα, που δεν δικαιολογεί το «έπεσε η γραμμή και ξαναπαίρνω».

Η κ. Λεπενιώτη του επεσήμανε ότι κανένας χρόνος από αυτούς που περιγράφει δεν είναι σωστός σύμφωνα με τη δικογραφία. 

«Το μήνυμα ήρθε 23:30 και οι κλήσεις έχουν μισή ώρα διαφορά. Αν έκλεισε η γραμμή όπως είπατε θα έπρεπε να σας πάρει αμέσως», του είπε. 

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι έμαθε όσα έγιναν από την τηλεόραση, αλλά δεν ήξερε από ποια τοπική ήταν τα άτομα που συμμετείχαν.

Πρόεδρος: Καλά δεν είπαν όνομα του ανθρώπου που ενεπλάκη;
Κ: Είπαν του Ρουπακιά.
Π: Τον ξέρατε;
Κ: Φατσικά μόνο.
Π: Και τι σκεφτήκατε;
Κ: Κανείς δεν έχει δικαίωμα να αφαιρεί τη ζωή κανενός. Στεναχωρήθηκα, αλλά είχα αποχωρήσει εδώ και δυο μήνες.
Π: Τι εννοείτε με αυτό;
Κ: Σας είπα είχε πεθάνει ο πατέρας μου, είχε προβλήματα η μάνα μου, δεν πήγαινα πουθενά. Ούτε σε εκδηλώσεις, ούτε πουθενά.

«Δε ρώτησα να μάθω τι ήθελαν εκείνο το βράδυ. Είχα υποθέσει ότι θα μας ήθελαν για φυλλάδια λόγω ομιλίας του αρχηγού. Δε ρώτησα γιατί δεν πήγε το μυαλό μου σε κάτι κακό», είπε στη συνέχεια, με μια εκ των παρέδρων να επισημαίνει ότι σε άλλη κατάθεση του έχει πει ότι ο Ε. Κ. του ανάφερε πως επρόκειτο για διανομή τροφίμων.

Όταν του επισημάνθηκε πως τα μεσάνυχτα ήταν στη Δράπετσωνα, είπε πως πήγε να πάρει καφέ για να πάει στη δουλειά, με την Πρόεδρο να σχολιάζει:

«Λέτε διαφορετικά πράγματα ακόμα και τώρα. Δεν είναι νωρίς εφόσον πιάνετε δουλειά 01.30 να πάτε τα μεσάνυχτα;»

Σχετικά με μηνύματα που έστελνε η τοπική με την ένδειξη «με εντολή Λαγού», ο Κ. Κ. είπε πως δεν διερωτήθηκε ποτέ το γιατί, καθώς εκείνος πήγαινε μόνο σε ομιλίες και διανομές τροφίμων, ενώ για δυο «αιτήματα» που είχε λάβει από μέλη της Χρυσής Αυγής προκειμένου να τους παραγγείλει όπλα, υποστήριξε πως δεν το έκανε ποτέ, αλλά «ήταν με πλαστικές σφαίρες έτσι κι αλλιώς».

Όταν ερωτήθηκε από την εισαγγελέα σχετικά με μήνυμα που έστειλε στον αδελφό του προκειμένου να πάει ως «ασφάλεια του στον Πειραιά σε ομιλία του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, απάντησε πως ο αδελφός του δεν πήγε.

Εις: Μετά όμως στείλατε μήνυμα στον Π. που του γράφετε «δεν σας ξεχνώ πάντα θα είμαι δίπλα στη Χρυσή Αυγή».
Κ: Δε θυμάμαι.
Π: Είχατε πει ότι είχατε φύγει τότε, είχατε ξεκόψει..
Κ: Λίγα καλά λόγια είπα, δεν είπα κάτι κακό.
Π: Κάποιος που έχει ξεκόψει αυτά γράφει;

 

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top