Δίκη Χρυσής Αυγής: Τι συνέβη λίγα λεπτά πριν τη δολοφονία Φύσσα

«Μου ζήτησαν να ψευδομαρτυρήσω»

Μετά από 4 χρόνια και 362 συνεδριάσεις η ώρα των απολογιών έφτασε στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Συνολικά θα απολογηθούν 68 κατηγορούμενοι αλλά η αυλαία άνοιξε με όσους εμπλέκονται στον φόνο του Παύλου Φύσσα. Ανάμεσα στους πρώτους κατηγορούμενους που κάθισαν στο εδώλιο ήταν και ο κατηγορούμενος για το έγκλημα Γιώργος Ρουπακιάς.

Ο φόνος του Παύλου Φύσσα έγινε το Σεπτέμβρη του 2013 πυροδοτώντας τη μεγάλη έρευνα για τη Χρυσή Αυγή. Η δίκη άρχισε τον Απρίλιο του 2015, σήμερα ξεκίνησε η πρώτη απολογία και η απόφαση αναμένεται στις αρχές του 2020.

Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων απολογήθηκε σήμερα ο Ι.Α, ο άνθρωπος που σύμφωνα με τη δικογραφία ήταν αυτός που τη νύχτα της 17ης Σεπτεμβρίου 2013, φέρεται να ειδοποίησε μέλη της οργάνωσης πως ο Παύλος Φύσσας βρισκόταν με φίλους του στην καφετέρια «Κοράλι» στο Κερατσίνι.

Τη μέρα εκείνη όπως είπε «φορούσα μια μπλούζα με πιτμπουλ το οποίο έχει συνδυαστεί με τη ΧΑ. Τη φόρεσα ανάποδα για να μη δίνω στόχο. Νωρίτερα τη φορούσα στα γραφεία. Από εκεί την είχα πάρει».

Δίκη Χρυσής Αυγής: Κατέρρευσε η Μάγδα Φύσσα

Φωτογραφία: Λιάκος Γιάννης/InTime

Ο Ι.Α περιέγραψε πως στην καφετέρια «ήταν ο Φύσσας με την παρέα του και μας βρίζανε για το κόμμα για το Μελιγαλά. Ήταν πίσω μας, περίπου πέντε άτομα. Έλεγαν “θα σας σφάξουμε με κονσερβοκούτια, το Κερατσίνι είναι δικό μας”. Δεν αναγνώρισα κανέναν. Δεν αντέδρασα. Τους κοίταζα, σταματούσαν και συνέχιζα να βλέπω τον αγώνα μου. Αυτό συνέβαινε για μισή ώρα και δεν είπα ούτε κουβέντα».

Κάποια στιγμή όπως υποστηρίζει σηκώθηκε να φύγει στο ημίχρονο «επειδή δεν αντέχαμε όλο αυτό και δεν είχε πια σημασία και ο αγώνας γιατί έχανε ο Ολυμπιακός με μεγάλη διαφορά. Φωνάξαμε να πληρώσουμε αλλά δεν προλάβαμε να φύγουμε. Μπήκαν μέσα γύρω στα δέκα άτομα στην παρέα του Φύσσα και δεν μπορούσαμε να φύγουμε. Δεν ειπώθηκε τίποτα εκείνη την ώρα. Είχαν σχηματίσει ημικύκλιο και δεν ήξερα τι θα γίνει αν περάσω να φύγω».

Φωτογραφία: Λιάκος Γιάννης/InTime

Έτσι σύμφωνα με τον Ι.Α είδαν και ένα μέρος του δεύτερου ημιχρόνου και μετά έφυγαν. «Σκόνταψα σ ένα παλικάρι από την παρέα του συγχωρεμένου, ζήτησα συγγνώμη και φύγαμε. Επειδή όλη την ώρα μας ενοχλούσαν και δεν ήξερα για ποιο λόγο έχουν έρθει εκεί. Κάποιοι κρατούσαν αλυσιδάκι στα χέρια. Δεν ήξερα τι θέλουν να γίνει».

Σύμφωνα με την απολογία του «φύγαμε ένα τέταρτο πριν τελειώσει ο αγώνας και πήγαμε στα σπίτια μας. Κάποια στιγμή κατά τις 23:55 ακούσαμε φασαρίες. Ακούσαμε τα ουρλιαχτά της κοπέλας του Φύσσα. Κατέβηκα κάτω να δω τι γίνεται. Πήγα στη γωνία της Κεφαλληνίας όπου βρίσκονταν κάποιοι αστυνομικοί. Μίλησα με έναν αστυνομικό. Δεν είδα από που προέρχονταν τα ουρλιαχτά. Γύρω στις 00:05 το πολύ με ενημέρωσε ο αστυνομικός ότι μαχαίρωσαν ένα παλικάρι. Δεν πήγα στην Τσαλδάρη να δω τι συμβαίνει».

Φωτογραφία: Λιάκος Γιάννης/InTime

Όπως είπε «μου είπαν ότι έχουν πιάσει κάποιον Ρουπακιά. Τον ήξερα από τα γραφεία, είχαμε μιλήσει. Με το που άκουσα αυτό δεν πλησίασα καθόλου. Μετά πήγα σπίτι μου και άρχισα να παίρνω τηλέφωνα να μάθω τι έχει γίνει. Επειδή ήξερα τον Ρουπακιά. Πήρα τον Π. Μου είπε δεν ξέρω τι έχει συμβεί. Κλείσε να μάθω και θα σε πάρω. Δεν με πήρε. Πήρα και άλλα τηλέφωνα. Δεν θυμάμαι με ποιους μίλησα».

Τέλος, αποκάλυψε πως του είχαν ζητήσει να ψευδομαρτυρήσει. «Ήθελαν να πω ότι πήρα εντολές, να πω ότι φώναξα κόσμο. Αυτά είναι τα λόγια που ήθελαν να πω για να μπορέσουμε να πάμε σπίτι μας και να μην προφυλακιστούμε».

Φωτογραφία: Λιάκος Γιάννης/InTime

Του Κωνσταντίνου Γεώργιζα 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top