Δίκη Χρυσής Αυγής: «Με απείλησαν ότι θα με σκοτώσουν αν μιλήσω»

Ο Γ.Δ "καίει" την τοπική Νίκαιας

Ο Γιώργος Δήμου στο εδώλιο στη δίκη της Χρυσής Αυγής
Ο Γ. Δ στο εδώλιο στη δίκη της Χρυσής Αυγής/ Φωτογραφία ΙΝΤΙΜΕ

Δέχτηκε απειλές για να ακολουθήσει τη γραμμή που θα του επέβαλαν είπε στην απολογία του ο Γ. Δ κατονομάζοντας το ηγετικό στέλεχος της τοπικής Νίκαιας, Γ. Τ, και αποκαλύπτοντας ότι εκείνη τη νύχτα όντως ξεκίνησε τάγμα εφόδου. 

Ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας, είχε τηλεφωνήσει στον Γιώργο Ρουπακιά, το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα ενώ βρίσκονταν στο αστυνομικό τμήμα. 

Μάνα Φύσσα σε κατηγορούμενο: «Δεν τον ήξερες ρε;»

Δίκη Χρυσής Αυγής «Ο Ρουπακιάς σκότωσε τον Φύσσα γιατί τον βάραγε»

Δίκη Χρυσής Αυγής: Τι συνέβη λίγα λεπτά πριν τη δολοφονία Φύσσα

Την επόμενη ημέρα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, ο ο Γ.Τ του τηλεφώνησε και του ζήτησε να μεταβεί στα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Μεσογειών κατ´ εντολή του βουλευτή Λαγού. 

Δίκη Χρυσής Αυγής: Κατέρρευσε η Μάγδα Φύσσα

Τελικά, το ραντεβού, όπως είπε ο κατηγορούμενος, έγινε στους Αγίους Αναργύρους δίπλα στο σπίτι του. 

Στη συνάντηση πήγε ο Γ.Τ, ο οποίος του είπε: «Θα σου πω εγώ τι να πεις στην αστυνομία, όταν ανοίξουν τα τηλέφωνα. Θα πεις ότι βρέθηκες τυχαία στο Κερατσίνι, ότι είδες φασαρία και πήρες τον Ρουπακιά τηλέφωνο. Θα σου βρούμε εμείς δικηγόρους.»

Μου είπε ότι ήμουν ο μοναδικός που πήρα τηλέφωνο το Ρουπακιά εκείνο το βράδυ. 

Κατηγορούμενος: Του είπα «Μη με ανακατεύεις με τέτοια. Και να ανοίξουν τα τηλέφωνα εγώ θα πω την αλήθεια. Πάτε καλά θα με μπλέξετε σε μια δολοφονία;»
Πρόεδρος: Τι καταλάβατε όταν σας έλεγε ότι θα ανοίξουν τα τηλέφωνα ...
Κατηγορούμενος: Ότι ο Γ.Τ με προέτρεπε να πω ότι εγώ προέτρεψα το Ρουπακιά να πάει να σκοτώσει το παλικάρι. 

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε στην απολογία του ότι δέχθηκε απειλές από τον Γ.Τ τρεις φορές, ενώ αρκετές φορές δέχθηκε και απειλητικά τηλεφωνήματα. 

Στη συνάντηση ο Γ.Τ μου είπε ότι θα μου κάνουν τον βίο αβίωτο και ότι καλύτερα να μην είχα γεννηθεί. Μου είπε να καταθέσω στις αρχές ότι μου έλεγε γιατί διαφορετικά θα με έβρισκαν και θα με σκότωναν. Εγώ ήμουν απλό μέλος της Χρυσής Αυγής και γράφτηκα στην Τοπική της Νίκαιας για να παίρνω τρόφιμα.

Τηλεφώνησε εκείνο το βράδυ πρώτη φορά στον Ρουπακιά, όταν έλαβε ένα sms από την Τοπική Οργάνωση της Νίκαιας. 

Ο Ρουπακιάς του είπε να τηλεφωνήσει στο στέλεχος της Τοπικής Οργάνωσης της Νίκαιας Γ. Πατέλη. 

Κατηγορούμενος: Πήγα στην Τοπική μαζί με τον Γ.Σ με μηχανάκι αλλά ήταν κλειστή. Υπήρχαν στα πέντε μέτρα μηχανάκια με δύο άτομα πάνω. Ήταν ο Β.Κ χωρίς κράνος. Ρώτησα τον Β.Κ γιατί είναι κλειστή η Τοπική. Μου είπε πάμε για μάχη, έχουν πιάσει κάτι δικούς μας στο Κερατσίνι και πάμε να τους απελευθερώσουμε. Ξεκινήσανε τα μηχανάκια και εξαφανίστηκαν. Εγώ με τον Γ.Σ πήγαμε να βάλουμε βενζίνη,  Ακούγαμε σειρήνες. Είπα στοΝ Γ.Σ ότι κάτι πρέπει να έχει γίνει. Την άλλη ημέρα το πρωί έμαθα τι είχε γίνει. 
Πρόεδρος: Όταν φτάσατε σπίτι πήρατε κάποιον; 
Κατηγορούμενος: Πήρα τον Ρουπακιά και μου είπε: Με έχουν πιάσει, με έχουν στο τμήμα. Μου είπε να πάρω τον Γ.Π. Τηλεφώνησα στον Γ.Π και απάντησε η συζυγός του, η οποία μου είπε: Ξέρουμε τι έχει κάνει ο Ρουπακιάς, μη λέας πολλά από το τηλέφωνο. 

Την επόμενη ημέρα του τηλεφώνησε ο Γ.Σ και του είπε ότι έχουν πιάσει τον Ρουπακιά γιατί είχε σκοτώσει ένα άτομο. 

 
του Κωνσταντίνου Γεώργιζα

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top