Μάνα Φύσσα σε κατηγορούμενο: «Δεν τον ήξερες ρε;»

Ένταση στη δίκη της «Χρυσής Αυγής»

Ένταση επικράτησε σήμερα κατά την διάρκεια της δίκης της «Χρυσής Αυγής», η οποία συνεχίστηκε με τις απολογίες των κατηγορουμένων για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Τη σκυτάλη πήρε ο Ι.Κ, ο οποίος φέρεται να ενημερώθηκε από τον Ι.Α ότι η παρέα του μουσικού βρισκόταν στην καφετέρια «Κοράλι», ενώ αργότερα εμφανίζεται ως συνοδηγός στο αυτοκίνητο του Γ. Ρουπακιά, ο οποίος δικάζεται ως φυσικός αυτουργός της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Ο Ι.Κ εξετάστηκε για τα γεγονότα της βραδιάς της δολοφονίας Φύσσα καθώς φέρεται να ήταν συνοδηγός του Γιώργου Ρουπακιά, όταν δολοφονήθηκε ο Φύσσας στο Κερατσίνι.

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε κατά την απολογία του, πως ουδέποτε συμμετείχε ή άκουσε για συμπλοκή μέχρι το πρωί της 18ης Σεπτεμβρίου, καθώς και το μοιραίο βράδυ είχε πάει μόνος του να πετάξει «τρικάκια» της Χρυσής Αυγής, τα οποία του είχε δώσει ο Γ. Ρουπακιάς λίγα λεπτά νωρίτερα. Όπως είπε, είχε ξεχάσει το κινητό του πάνω στο καπό του αυτοκινήτου του Γ. Ρουπακιά επιχειρώντας να δικαιολογήσει πως βρέθηκε στο ντουλαπάκι του οχήματος. Μάλιστα έπεσε σε αντιφάσεις όταν κλήθηκε να απαντήσει στο ερώτημα πως ο Γ. Ρουπακιάς τον τοποθετεί στην Αμφιάλη το βράδυ της δολοφονίας, ενώ ο Ι. Ά πριν λίγες ημέρες είπε ότι ο Ι.Κ ήταν ο μόνος που ενημερώθηκε από τον ίδιο πως κάποια άτομα τον ενοχλούσαν στην καφετέρια «Κοράλι».

Εξερχόμενος από τη δικαστική αίθουσα και αφού το δικαστήριο είχε διακόψει, η Μάγδα Φύσσα σηκώθηκε όρθια και του απηύθυνε το λόγο, λέγοντάς του:

Δεν τον ήξερε ρε; Θα σου φέρω δέκα που θα πουν ότι τον ήξερες...

Αναλυτικά ο διάλογος του κατηγορούμενου με την έδρα του δικαστηρίου:

Κατηγορούμενος: Πήρα τηλέφωνο τον Π.

Εισαγγελέας: Σας είπε ότι «θα συναντήσετε τον Ρουπακιά στο τάδε σημείο»;

Κατηγ: Έκανα δύο κλήσεις, η πρώτη μου λέει «κλείσε γιατί έχω πρόβλημα με το μικρό». Επειδή όμως ήμουν υπεύθυνος για τη διαφήμιση, τον ξαναπήρα και του λέω «έχω πρόβλημα με τα τρικάκια» και μου λέει «πήγαινε πάρ' τα».

Εισ: Πήγατε δηλαδή χωρίς να μιλήσετε με τον Ρουπακιά;

Κατηγ: Ναι.

Εισ: Ναι αλλά κάτι τέτοιο δε λέει ο Ρουπακιάς στην απολογία του, εσείς μήνυμα λάβατε;

Κατηγ: Ναι, ότι «ελάτε τώρα στην τοπική»

Εισ: Τι φορούσατε εκείνο το βράδυ;

Κατηγ: Ένα μαύρο παντελόνι

Εισ: Γιατί εδώ αναφέρουν ότι φοράτε μια άσπρη φόρμα...

Κατηγ: Βεβαίως, ναι, εγώ το εξηγώ ότι με βάση μια απολογία του Ρουπακιά έχει γίνει ένα γαϊτανάκι με βάση αυτή την άσπρη φόρμα...

Εισ: Δεν είναι μόνο η απολογία του Ρουπακιά. Είναι και καταθέσεις που μιλάνε για κάποιον με λευκή φόρμα που τρέχει δίπλα από το αυτοκίνητο του Ρουπακιά.

Κατηγ: Εγώ θα σας απαντήσω ότι υπάρχουν κάποιοι που με έχουν αναγνωρίσει...

Εισ: Εγώ σε σας λέω, ότι σας έχουν αναγνωρίσει

Κατηγ: Μα το γεγονός ότι έχει εντοπιστεί κάποιος με άσπρη φόρμα δεν σημαίνει ότι είμαι εγώ...

Εισ: Πώς εξηγείτε την απολογία του κ. Ρουπακιά;

Κατηγ: Δεν εξηγείται. Δεν ήμουν εκεί. Ζήτησα εξετάσεις, δακτυλοσκοπικές κλπ. Αυτή τη στιγμή με έχουν προδικάσει, με έχουν βγάλει δολοφόνο, σε τάγματα εφόδου. Ζητάω τις κάμερες και ως δια μαγείας έχουν εξαφανιστεί οι κάμερες από την ώρα της δολοφονίας.

Πρ: Ο κ. Ρουπακιάς σας αναφέρει.

Κατηγ: Ο Ρουπακιάς έχει δώσει πολλές διαφορετικές καταθέσεις και ναι, κάποια στιγμή, φόραγα αυτή τη φόρμα στα γραφεία της Νίκαιας. Το αν φόραγα εκείνο το βράδυ φόραγα εκείνη τη φόρμα... Συγγνώμη αλλά είναι το πρώτο μου δικαστήριο εμένα δε με γνωρίζουν ούτε οι φίλοι του Π. Φύσσα και αυτή τη στιγμή έχω την άμεση συνέργεια που δεν έχει κανείς άλλος...

Εισ: Η Χρυσούλα Ρουπακιά είπε ότι εκείνο το βράδυ φορούσατε μία λευκή φόρμα.

Κατηγ: Δηλαδή αν εγώ πω για μία γυναίκα με κόκκινη φούστα σημαίνει ότι είναι αυτή;

Εισ: Μας είπατε εδώ ότι το κινητό το ξεχάσατε στον ουρανό του αυτοκινήτου αλλά εδώ μας είπε ότι ου το είχαν δώσει...

Κατηγ: Εγώ είπα κάτι τέτοιο; Όχι κα Εισαγγελεύ.

Συνήγορος: Ο Κώδικας Ποιν. Δικονομίας λέει ότι ο κατηγορούμενος πρέπει να ερωτάται με βάση αυτά που ο ίδιος έχει πει. Όχι με βάση τι έχουν πει οι άλλοι. Με όλο τον σεβασμό.

Εισ: Με τον κατηγορούμενο Λ. είχατε επικοινωνία εκείνο το βράδυ;

Κατηγ: Με τον Λ. εγώ δεν είχα καμία σχέση, δε μιλαγα ποτέ, δεν ειχα αυτό το προνόμιο, δεν είχα την δυνατότητα στους δύο μήνες εκεί να έχω τέτοια προνόμια...

Η πάρεδρος του δικαστηρίου επεσήμανε στον κατηγορούμενο πως η Τοπική Οργάνωση της Νίκαιας είχε στοχοποιήσει τον Παύλο Φύσσα μήνες πριν, σύμφωνα με μαρτυρίες, με τον Ι.Κ  να χαρακτηρίζει προβληματικούς και τους δύο μάρτυρες, επισημαίνοντας ότι δεν γνώριζε τον Π. Φύσσα προσωπικά.

Πάρεδρος: Ο προστατευόμενος Γ’ και ένας μάρτυρας λένε ότι ο Φύσσας είχε στοχοποιηθεί τρεις μήνες πριν και αναφέρεται και το όνομά σας.

Κατηγορούμενος: ο προστατευόμενος είτε εκπροσωπεί πολιτικά συμφέροντα είτε έχει πάρει χρήματα. Είναι ψυχοπαθής, έχει νοσηλευτεί. Τον ξέρουμε ποιος είναι. Ο άλλος μάρτυρας είναι φαντασιόπληκτος. Κυκλοφορούσε σαν μπράβος. Εδώ πήγε και είπε πως ήταν στη δολοφονία του Φιλλοππουλου και τον μάζεψαν σηκωτό, χωρίς να είναι. Έτσι τα λέει.

Παρ: Γιατί πιστεύετε ότι ο Ρουπακιάς έκανε ότι έκανε;

Κατηγ: ήταν με την οικογένεια του στη Χρυσή Αυγή. Οικογενειάρχης. Ήρεμος άνθρωπος. Βοηθούσε στα πάντα. Θεωρώ ότι το γεγονός οφείλετε σε μία κακιά στιγμή. Αιφνιδιάστηκε. Τον τραβούσαν να τον βγάλουν από το αυτοκίνητο και αντέδρασε με αυτό τον τρόπο που εγώ τον κατακρίνω. Φεύγεις, δεν μένεις.

Παρ: ναι αλλά δεν ήταν εκεί. Πήγε... και μέσα σε ένα λεπτό τράβηξε μαχαίρι.

Κατηγ: αψυχολόγητο αυτό που έκανε τι να πω;

 

Του Κωνσταντίνου Γεώργιζα

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top