Δολοφονία Γραικού: Αναπαράσταση του εγκλήματος ζητά η οικογένεια

«Προκειμένου να αποδειχθεί η συμμετοχή συνεργών» τονίζει ο Κούγιας

Δείτε στο video από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star τι ζητά η οικογένεια του δολοφονημένου επιχειρηματία

Αναπαράσταση της δολοφονίας Γραικού, οποίος επί 2,5 χρόνια ήταν θαμμένος στην κτηνοτροφική μονάδα του καθ΄ομολογίαν δράστη, ζητά ο δικηγόρος της οικογένειας, Αλέξης Κούγιας. 

Η αναπαράσταση «θα πρέπει να βιντεοσκοπηθεί και να καταγραφεί σε ψηφιακό δίσκο» σύμφωνα με τον κ. Κούγια.

Δολοφονία Γραικού: «Οι λάκκοι είχαν ανοιχτεί δύο ημέρες πριν»

Όπως τονίζει, με αυτόν τον τρόπο θα αποδειχθεί ότι ο δράστης δε θα μπορέσει να επιβεβαιώσει την απολογία του και θα αποδειχθεί η συμμετοχή ενός ή περισσότερων συνεργών. 

Δολοφονία Γραικού: Τι κατέγραψε ο δορυφόρος στο σημείο που βρέθηκε νεκρός

 «Επειδή είναι αναγκαίο να αποδειχθεί ότι ο κατηγορούμενος δεν έδρασε μόνος, όπως προκύπτει από τα ευρήματα της ιατροδικαστικής έκθεσης.Επειδή το θύμα ήταν ένας δυνατός άνθρωπος και, αν είχε δεχθεί επίθεση από ένα μόνο δράστη, θα είχε αντιδράσει, είναι βέβαιο ότι σε μια εμπλοκή με γροθιές και με τα μέλη του σώματος, χωρίς χρήση όπλου, θα είχαν προκληθεί σωματικές βλάβες και μώλωπες.Επειδή είναι βέβαιο ότι μέσω της αναπαράστασης του εγκλήματος, από τις ερωτήσεις που θα υποβληθούν από Υμάς και το συνήγορο υπεράσπισης της πολιτικής αγωγής, βάσει των ευρημάτων της ιατροδικαστικής έκθεσης, θα αποδειχθεί ότι ο δράστης δεν θα μπορέσει να επιβεβαιώσει την απολογία του και θα αποδειχθεί η συμμετοχή ενός ή περισσότερων συνεργών.

Δολοφονία Γραικού: «Ίσως θάφτηκε ζωντανός»

Επειδή είναι αδιανόητο κατά την κρίση μας να μην ήταν παρών ούτε ένας εργαζόμενος ούτε κατά το χρόνο τέλεσης του εγκλήματος που είναι ώρα εργασίας, σε συνδυασμό με την επαγγελματική ενασχόληση του δράστη (εμπόρου κρεάτων με κτηνοτροφική μονάδα), ούτε κατά το χρόνο ταφής του θύματος και του αυτοκινήτου. Επειδή έχουμε τη βεβαιότητα ότι όλα αυτά τα αναπάντητα ερωτήματα θα απαντηθούν κατά την αναπαράσταση του εγκλήματος και θα αποδειχθούν οι ισχυρισμοί μας» αναφέρει η ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου του Αλέξη Κούγια. 

«Δεν είχα προσχεδιάσει το έγκλημα»

Ο κατηγορούμενος αρνείται ότι είχε σχεδιάσει το έγκλημα. Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του οι λάκκοι ανοίγονται στην περιοχή καθημερινά από τους κτηνοτρόφους,  καθώς εκεί θάβονται απόβλητα.

«Δεν έχω καμία οικονομική εκκρεμότητα με την οικογένεια Γραικού» φέρεται να υποστηρίζει ο δράστης. Αντίθετη άποψη έχει η οικογένεια του  νεκρού επιχειρηματία.

Η συνάντηση της Δέσποινας Γραικού με τον κατηγορούμενο

«Δεν τον γνώριζα. Τον είδα μόνο μία φορά στα σφαγεία όταν έτυχε να πάω με έναν δημοσιογράφο της τηλεόρασης και τον πήραν τηλέφωνο, ήρθε εκεί και τον γνώρισα.Το μόνο που του είπα είναι ότι "ξέρω πως μας οφείλετε κάποια χρήματα από τα στοιχεία που είχε γραμμένα ο σύζυγος". Μου είπε "μην ανησυχείτε, δεν πρόκειται να σας αδικήσω, ό,τι σας χρωστάω θα το πάρετε"».

Τέλος τόνισε πως ο κατηγορούμενος «με είχε πάρει τηλέφωνο να μάθει πώς πάνε οι έρευνες για τον "φίλο" του τον Δημήτρη».

Το χρονικό της υπόθεσης 

Ο Δημήτρης Γραικός είχε εξαφανιστεί στις 3 Νοεμβρίου 2016. Τελευταία φορά τον είχαν δει στα σφαγεία της Χαλάστρας, όπου είχε συναντηθεί με τον άνθρωπο, ο οποίος φέρεται να είναι αυτός που τον δολοφόνησε. 

Μετά από δυόμισι χρόνια, με τη βοήθεια ειδικών ανιχνευτών μετάλλων και τη συνδρομή επιστημόνων του ΑΠΘ, οι Αρχές εντόπισαν θαμμένο στην κτηνοτροφική μονάδα του 46χρονου το αυτοκίνητο του επιχειρηματία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top