Mαζικές υπερπτήσεις τουρκικών F-16 πάνω από Φαρμακονήσι, Αρκιούς, Λειψούς

Ανησυχία στους κατοίκους των Δωδεκανήσων

Μαζικές υπερπτήσεις τουρκικών F-16 σημειώθηκαν την Τρίτη πάνω από τα Δωδεκάνησα, προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους.

Το απόγευμα της Τρίτης, ζεύγος τουρκικών μαχητικών τύπου F-16 διασπάστηκε και πέρασε πάνω από το Φαρμακονήσι, τους Αρκιούς και τους Λειψούς.

Νωρίτερα και συγκεκριμένα το πρωί της ίδιας ημέρας, δύο ακόμα τουρκικά μαχητικά είχαν πετάξει πάνω από την Κίναρο, τη νησίδα των Δωδεκανήσων που βρίσκεται δυτικά της Λέρου και της Καλύμνου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ

Στις 11 Ιουνίου 2019, ένα Τουρκικό F-16 στις 18:05 πραγματοποίησε υπερπτήση πάνω από το Φαρμακονήσει σε ύψος 24.000 ποδών. Στις 18:11 έκανε υπερπτήση πάνω από το νησί Αρκιοί στα 22.000 πόδια και στις 18:18 υπερπτήση άνωθεν του Φαρμακονησίου στα 24.500 πόδια. 

Ένα δεύτερο τουρκικό F-16 του ίδιου σχηματισμού, πραγματοποίησε στις 18:11 υπερπτήση πάνω από τους Λειψούς στα 22.000 πόδια.

Εκνευρισμός στην Τουρκία από τα εντάλματα σύλληψης του «Πορθητή»

Την ίδια στιγμή, η Άγκυρα εμφανίζεται εκνευρισμένη από τα εντάλματα σύλληψης που εξέδωσε η Λευκωσία για το πλήρωμα του γεωτρύπανου «Πορθητής» που παραβιάζει την κυπριακή ΑΟΖ.

Τούρκοι αξιωματούχοι μιλούν για θράσος και για πρόκληση που δε θα μείνουν αναπάντητα, θυμίζοντας την παροιμία «φωνάζει ο κλέφτης».

Ο Ελληνικός στρατός σε άσκηση στη Βουλγαρία 

Ηχηρό παρών δίνει ο Ελληνικός Στρατός αυτές τις μέρες στη Βουλγαρία. Άρματα Μάχης και ελικόπτερα, μετέχουν σε άσκηση στη γειτονική χώρα μαζί και με αμερικανικές δυνάμεις.   

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top