Χαμόγελα για την 8χρονη Αλεξία: Έσφιξε το χέρι της μητέρας της

Ξέσπασαν σε κλάματα οι γονείς της - Η ανακοίνωση του νοσοκομείου

Συγκρατημένα αισιόδοξοι είναι οι γιατροί στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» για την πορεία της εξέλιξης της υγείας της οχτάχρονης Αλεξίας μετά από την ενημέρωση από τους γονείς της ότι έσφιξε το χέρι της μητέρας της, η οποία δεν έχει φύγει λεπτό από το πλευρό της.  

Συντετριμμένη η μητέρα της 8χρονης Αλεξίας: «Περιμένουμε ένα θαύμα»

«Έγινε το θαύμα. Όλοι οι Άγιοι ήταν στο πλευρό του παιδιού μου. Νιώθουμε τώρα πολύ καλύτερα. Οι γιατροί μας είπαν να έχουμε υπομονή», είπε ο πατέρας της μικρής Αλεξίας στην εκπομπή "Αλήθειες με τη Ζήνα".

8χρονη Αλεξία: Τα λάθη που "πρόδωσαν" τον 54χρονο

Σύμφωνα με τον πατέρα, η μικρούλα που είχε συγκινήσει όλη την Ελλάδα με τον αγώνα που έδινε για να κρατηθεί στη ζωή, άνοιξε το ματάκι της κι έσφιξε το χέρι της μαμάς της.

«Άνοιξε τα μάτια της και μου έπιασε το χέρι. Σήμερα χαμογελάω. Για πρώτη φορά σήμερα έφυγα για λίγο από εδώ και πήγα να αλλάξω ρούχα. Πιστεύω ότι τις επόμενες μέρες θα μου μιλήσει»

Πανελλήνια συγκίνηση για την 8χρονη Αλεξία – Προσεύχονται για να γίνει καλά

Εκείνη και ο πατέρας της ξέσπασαν αμέσως σε κλάματα από χαρά και συγκίνηση.

«Έχουμε κάνει τάμα στον Άγιο Ταξιάρχη. Την Κυριακή ανήμερα της γιορτής του πιστεύω ότι θα γίνει το θαύμα. Είμαι σχεδόν σίγουρος γι’ αυτό. Σήμερα χαμογελάμε», είπε στους δημοσιογράφους ο πατέρας της Αλεξίας. 

Ωστόσο, ο διοικητής του νοσοκομείου, Μ. Παπασάββας σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ξεκαθάρισε ότι το παιδί παραμένει σε καταστολή. Όπως είπε η κατάσταση της υγείας του θεωρείται σταθερή, αλλά κρίσιμη και ότι αν συνεχίσει έτσι, πιθανόν σε λίγες μέρες να επιχειρήσουν να τη βγάλουν από την καταστολή. 

«Το παιδί αυτή τη στιγμή είναι σε μερική καταστολή. Όποιες κινήσεις κάνει είναι αντιδραστικές μετά από κάποιο ερέθισμα. Βρίσκεται σε μηχανική υποστήριξη, όχι πλήρη, σαφώς και δεν μπορεί να μιλήσει», είπε ο κ. Παπασάββας. 

Η ανακοίνωση του Παίδων για την Αλεξία

«Η ασθενής Α. Σ. παραμένει διασωληνωμένη χωρίς όμως πλήρη αναπνευστική υποστήριξη. Κινεί τα άκρα ομότιμα και γενικώς είναι βελτιωμένη σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες.

Εφόσον η βελτίωση παραμένει προοδευτική, αναμένεται εκτός απροόπτου, να απαλλαγεί από την καταστολή και ενδεχομένως να αποσωληνωθεί τα επόμενα 24ωρα, αλλά θα παραμείνει στην Εντατική Μονάδα Νοσηλείας παρακολουθούμενη.

Η κατάστασή της γενικώς, παραμένει κρίσιμη, αλλά σταθερή».

«Δεν έχουμε ακούσει μία συγγνώμη»

Προτεραιότητα για τον πατέρα της Αλεξίας είναι η υγεία του παιδιού του. Ωστόσο, δεν έκρυψε την απογοήτευσή του, στο άκουσμα της είδησης ότι ο δράστης αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του. Μάλιστα, ο κύριος Λουκάς μίλησε με σκληρά λόγια για τον άνθρωπο που τραυμάτισε την κόρη του: «Δεν τον συγχωρώ για το κακό που έκανε στο παιδί μου και αυτό γιατί όλες αυτές τις μέρες δεν πήρε ούτε ένα τηλέφωνο για να ζητήσει συγγνώμη. Θα είχα τη δύναμη να τον συγχωρήσω αν έδειχνε το παραμικρό ενδιαφέρον για το παιδί», είπε.

Ο πατέρας της Αλεξίας δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλον τον κόσμο που αυτές τις μέρες βρέθηκε στο πλευρό του και με λίγα λόγια αγάπης τους συμπαραστάθηκαν στον Γογλοθά τους. 

Οι προσευχές όλων έπιασαν τόπο. Άλλωστε η μητέρα της Αλεξίας από την αρχή αυτής της περιπέτειας εξέφραζε την πίστη της ότι το παιδί της θα γίνει καλά. 

«Δε θα κλάψω το παιδί μου. Θα γίνει καλά. Θα πιστέψουν στον Θεό κι αυτοί που δεν πίστεψαν ποτέ»

Υπενθυμίζεται ότι η μικρούλα είχε τραυματιστεί από αδέσποτη σφαίρα στην αυλή του σπιτιού της στις Θεσπιές ανήμερα του Πάσχα, μετά από μπαλωθιές που είχε ρίξει άνδρας σε σπίτι στο γειτονικό χωριό, Λεοντάρι. 

Η Αλεξία υπεβλήθη σε λεπτή χειρουργική επέμβαση, στην οποία οι γιατροί κατάφεραν να αφαιρέσουν τη σφαίρα από τον δεξί της κρόταφο, ενώ η αστυνομία μετά από έρευνες κατάφερε να εντοπίσει και να συλλάβει τον δράστη. 

Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι έριξε μπαλωθιές, αλλά είπε ότι δεν είχε σκοπό να τραυματίσει κανέναν. Μάλιστα, μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, προκαλώντας την οργή των γονιών της οχτάχρονης. 
 

Δείτε το βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top