Απολογείται σήμερα ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος - Στο πλευρό του η Καλογρίδη

Ο γνωστός ποινικολόγος έφτασε στο Εφετείο με αυτοκίνητο της ασφάλειας

Δείτε στο video του star.gr τη στιγμή που η Νατάσα Καλογρίδη φτάνει στο Εφετείο

Σήμερα απολογούνται ενώπιον του ανακριτή οι δικηγόροι Αλέξανδρος Λυκουρέζος και Θεόδωρος Παναγόπουλος, οι οποίοι συνελήφθησαν κατηγορούμενοι για εμπλοκή στην υπόθεση της «μαφίας των φυλακών». Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος έφτασε στο Εφετείο λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι. 

Οι γνωστοί ποινικολόγοι πέρασαν το Σαββατοκύριακο σε χωριστά κελιά στα κρατητήρια της Αντιτρομοκρατικής, στον 13ο όροφο της ΓΑΔΑ, ενώ πριν λίγη ώρα στο Εφετείο έφτασε και ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος.

Η στιγμή της μεταγωγής του Αλέξανδρου Λυκουρέζου στο Εφετείο. Φωτογραφία: Βαρακλας Μιχάλης/InTime

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την απολογία τους στον ανακριτή θα αρνηθούν τις κατηγορίες.

Στο πλευρό του η Νατάσα Καλογρίδη και η κόρη του Μαρία-Ελένη

Στο Εφετείο βρέθηκε σήμερα η σύντροφός του, Νατάσα Καλογρίδη, η οποία στέκεται στο πλευρό του από την πρώτη στιγμή. Η ηθοποιός έφτασε, λίγο μετά τις 11 το πρωί, με σκυμμένο κεφάλι, εμφανώς στεναχωρημένη. Όπως θα δείτε στο video δε θέλησε να κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους. «Χίλια συγνώμη» αρκέστηκε να πει η σύντροφος του γνωστού ποινικολόγου. 

Η Νατάσα Καλογρίδη. Φωτογραφία: Στέλιος Μισινάς/Eurokinissi

Εκεί ήταν και η κόρη του Αλέξανδρου Λυκουρέζου, Μαρία Ελένη Λυκουρέζου, η οποία στηρίζει τον πατέρα της από την πρώτη στιγμή και του δίνει δύναμη.

Δείτε στo video του star.gr τη Μαρία Ελένη Λυκουρέζου να μπαίνει στο Εφετείο

Η Μαρία Ελένη Λυκουρέζου

Ο δικηγόρος του Αλ.Λυκουρέζου στο star.gr: Τον έχει καταβάλει η κράτησή του

Σύλληψη Λυκουρέζου: Οι φορτισμένες στιγμές στο γραφείο του ανακριτή

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος δε θα απαντήσει καθόλου στο κατηγορητήριο του ανακριτή για τη συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, καθώς θεωρεί ότι η συγκεκριμένη κατηγορία βρίσκεται εντελώς στον αέρα. Θα τοποθετηθεί μόνο για την κατηγορία της απόπειρας εκβίασης του επιχειρηματία Αριστείδη Φλώρου.

Θα υποστηρίξει ότι ουδέποτε ζήτησε τα χρηματικά ποσά που αναφέρονται με αντάλλαγμα την υποχώρηση της πολιτικής αγωγής από την απόπειρα δολοφονίας του Αντωνόπουλου για την οποία έχει καταδικαστεί πρωτόδικα ο Φλώρος ως ηθικός αυτουργός.

Την ίδια γραμμή θα τηρήσει και ο Θόδωρος Παναγόπουλος ο οποίος θα υποστηρίξει ότι ανέλαβε την υπόθεση μόλις το 2017 και ουδέποτε συμμετείχε σε συνάντηση κατά την οποία ζητήθηκαν οικονομικά ανταλλάγματα. 

Αλέξανδρος Λυκουρέζος: Θα καταθέσει αγωγή κατά της Παπακώστα

«Τον έχει καταβάλει η κράτησή του»

Μιλώντας στο star.gr ο συνήγορος του Αλέξανδρου Λυκουρέζου, Θρασύβουλος Κονταξής, αναφέρθηκε στο τι μέλλει γενέσθαι στην πολύκροτη υπόθεση, ενώ σχολίασε και τις συνθήκες κράτησής του κ. Λυκουρέζου στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ. 

«Καταρχήν οφείλω να επισημάνω την άψογη συμπεριφορά των αστυνομικών απέναντι στον κύριο Λυκουρέζο όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Ο επαγγελματισμός και η διακριτικότητα τους αξίζει να επισημανθούν. Από εκεί και πέρα είδα τον κύριο Λυκουρέζο χθες το βράδυ (σ.σ. την Παρασκευή) . Η παραμονή του στα κρατητήρια τον επέχει καταβάλει. Καθώς επίσης και το προβληματικό περιεχόμενο της δικογραφίας του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή σε βάρος του πελάτη μου σχετικά με τις κατηγορίες της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και την απόπειρα εκβιασμού», επισήμανε ο κύριος Κονταξής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του star.gr  οι αστυνομικοί οι οποίοι κλήθηκαν την περασμένη  Πέμπτη να εκτελέσουν το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του κ. Λυκουρέζου , εξέφρασαν τη δυσφορία του για το γεγονός ότι χρειάστηκε να θέσουν υπό κράτηση έναν άνθρωπο 86 χρόνων και επιπλέον υπό τις συνθήκες τις οποίες αυτή συνέβη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος εντοπίστηκε και συνελήφθη από τους άνδρες της αντιτρομοκρατικής έξω από κεντρικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος, μετά την ολοκλήρωση ενός επαγγελματικού ραντεβού που είχε ο γνωστός ποινικολόγος, για άλλη υπόθεση.

Μαζί με τον Θεόδωρο Παναγόπουλο κατηγορούνται για τα  αδικήματα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της απόπειρας εκβίασης κατά του Αριστείδη Φλώρου, ο οποίος βρίσκεται ήδη στις φυλακές μετά την καταδίκη του για την υπόθεση της Energa. 
 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top