Σύλληψη Λυκουρέζου: Οι φορτισμένες στιγμές στο γραφείο του ανακριτή

Τι θα ισχυριστούν οι δύο ποινικολόγοι

Η ατμόσφαιρα στον 7ο όροφο του εφετείου έξω από το γραφείο του ανακριτή τρομοκρατίας ήταν βαριά. 

Όταν έφτασε ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, η κόρη του Μαρία-Ελένη τον αγκάλιασε. Κοντά της βρισκόταν η τελευταία σύντροφος του ποινικολόγου Νατάσσα Καλογρίδη φανερά αναστατωμένη. 

Ο διάδρομος ήταν γεμάτος από συνεργάτες του. Μόλις τους είδε έφερε το χέρι του στην καρδιά για να τους πει ευχαριστώ. Έφυγε από το γραφείο του ανακριτή φανερά φορτισμένος.

Δείτε στο video από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star τη μυθιστορηματική ζωή του Αλέξανδρου Λυκουρέζου. Μια ζωή με εφηβικές ανησυχίες, δυνατούς έρωτες, δύο γάμους με πανέμορφες γυναίκες, τρία παιδιά, υποθέσεις που συγκλόνισαν. Εγινε διάσημος όταν την 9η Σεπτεμβρίου του 1974 κατέθεσε μήνυση κατά της χούντας, μια πρωτοβουλία ιστορικής σημασίας για τη μεταπολιτευτική Ελλάδα. 

Τι θα ισχυριστούν Λυκουρέζος-Παναγόπουλος

Ο ποινικολόγος σύμφωνα με πληροφορίες, δε θα απαντήσει καθόλου στο κατηγορητήριο του ανακριτή για τη συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση καθώς θεωρεί ότι η συγκεκριμένη κατηγορία βρίσκεται εντελώς στον αέρα. 

Θα τοποθετηθεί μόνο για την κατηγορία της απόπειρας εκβίασης του επιχειρηματία Αριστείδη Φλώρου. Θα υποστηρίξει ότι ουδέποτε ζήτησε τα χρηματικά ποσά που αναφέρονται με αντάλλαγμα την υποχώρηση της πολιτικής αγωγής από την απόπειρα δολοφονίας του Αντωνόπουλου για την οποία έχει καταδικαστεί πρωτόδικα ο Φλώρος ως ηθικός αυτουργός.

Την ίδια γραμμή θα τηρήσει και ο Θόδωρος Παναγόπουλος ο οποίος θα υποστηρίξει ότι ανέλαβε την υπόθεση μόλις το 2017 και ουδέποτε συμμετείχε σε συνάντηση κατά την οποία ζητήθηκαν οικονομικά ανταλλάγματα. 

«Πες στα παιδιά ότι αντέχω»

Ο γνωστός ποινικολόγος εμφανίστηκε την Παρασκευή στο γραφείο του ανακριτή Ευτ. Νικόπουλου, απ΄όπου και πήρε προθεσμία μέχρι τη Δευτέρα για να απολογηθεί με τον Θεόδωρο Παναγόπουλο.

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος ήθελε να μάθει πώς τον αντιμετωπίζουν τα ΜΜΕ. Όταν τον ενημέρωσαν ότι όλα τα Μέσα παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στην υπόθεση, έστειλε το δικό του μήνυμα: «Πες στα παιδιά ότι αντέχω».

Μάλιστα, η ψυχολογική του κατάσταση είναι αρκετά επιβαρυμένη και δεν έκρυψε πως θα ήθελε τις δύσκολες αυτές ώρες που περνά να ήταν κοντά του η γυναίκα της ζωής του, η Ζωή Λάσκαρη, η οποία ήταν πάντα το στήριγμά του. 

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος βγαίνοντας από το γραφείο του ανακριτή, απευθύνθηκε στους δημοσιογράφους και τους είπε:

Μέλη εγκληματικής οργάνωσης από το 2014 εγώ και ο Θεόδωρος; Αν είναι δυνατόν»

Ο γνωστός ποινικολόγος ήθελε να απολογηθεί σήμερα στον ανακριτή, παρ' όλ' αυτά, ο συνήγορός του, Θ.Κονταξής, τον συμβούλεψε να πάρει προθεσμία, καθώς έχουν προκύψει κάποια νέα στοιχεία που ο ίδιος πρέπει να μελετήσει. Στις προθέσεις τους είναι τη Δευτέρα να καταθέσουν απολογητικό υπομνημα, ενώ ο κ. Λυκουρέζος προτίθεται να απαντήσει σε οποιαδήποτε ερώτηση του θέσουν οι ανακριτικές αρχές. 

Το χρονικό της σύλληψης

Ο γνωστός ποινικολόγος συνελήφθη την Πέμπτη ως ύποπτος φυγής για τις κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και απόπειρας εκβίασης κατά του Αριστείδη Φλώρου, που εμπλέκεται στην υπόθεση της Energa. Την Παρασκευή το πρωί συνελήφθη ο Θεόδωρος Παναγόπουλος.

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος και ο Θεόδωρος Παναγόπουλος ήταν οι δικηγόροι του Γιώργου Αντωνόπουλου, στην υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του τον Νοέμβριο του 2014 έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη. Τότε, ο ίδιος ο Αντωνόπουλος είχε υποδείξει ως ηθικό αυτουργό της απόπειρας εναντίον του τον Αριστείδη Φλώρο, ο οποίος και έχει καταδικασθεί σε πρώτο βαθμό σε 13 χρόνια κάθειρξη με αναστολή. 

Ο Αριστείδης Φλώρος αρνείται τον ισχυρισμό αυτό και σε πρόσφατη κατάθεσή του στον ανακριτή, φέρεται να ανέφερε ότι ο Λυκουρέζος και ο Παναγόπουλος του ζήτησαν χρήματα, ώστε ο Αντωνόπουλος να πάρει πίσω τις καταθέσεις του που τον ενοχοποιούν για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του. 

Για την ίδια υπόθεση είχε καταθέσει στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, κατά τη διάρκεια της δίκης για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου, ο καθηγητής Ποινικού Δικαίου του ΕΚΠΑ και ποινικολόγος, Ηλίας Αναγνωστόπουλος. 

Ο κ. Αναγνωστόπουλος, ο οποίος είχε εκπροσωπήσει μαζί με τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο για ένα διάστημα τον Αριστείδη Φλώρο κατέθεσε τα εξής:

«Στις 30 Αυγούστου 2017 με ειδοποίησε ο Μιχαλης Ζαφειρόπουλος ότι θα συναντούσε τον Αλ. Λυκουρέζο και τον Γ. Αντωνόπουλο για να συζητήσουν την υπόθεση. Είπα ότι δεν θα πάω γιατί είμαι καινούργιος στην υπόθεση αλλά και γιατί δεν καταλαβαίνω το νόημα της συνάντησης. Δεν ήταν τροχαίο να τα βρουν. Έμοιαζε αφύσικο. Το ραντεβού ήταν για τις 18.30 και θα με ενημέρωνε μετά. Με πήρε την επόμενη ημέρα και μου είπε ότι κάναμε μια συζήτηση που δεν έβγαλε πουθενά. Μου είπε ότι τα χρήματα που ζητούνται είναι παράλογα. Του λέω 200-300 χιλιάδες; Μου λέει μιλάμε για πολλά! Του λέω 1 εκ; Και μου λέει βάλε. Του λέω 2; Μου λέει καλά είσαι! Μου είπε ότι τα ζήτησε ο Λυκουρέζος παρουσία του Θ. Παναγοπουλου ο οποίος δε μίλησε».

Επίσης, ο κ. Αναγνωστόπουλος ανέφερε ότι στις 4 Σεπτεμβρίου του 2017 είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αλέξανδρο Λυκουρέζο, κατά τη διάρκεια της οποίας τον ενημέρωσε πως θα ζητούσε αναβολή της δίκης για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του Γιώργου Αντωνόπουλου γιατί ήταν καινούργιος στην υπόθεση και δεν ήταν έτοιμος για τη δίκη. 

Ο κ. Λυκουρέζος, σύμφωνα με την κατάθεση του Η. Αναγνωστόπουλου του είπε πως δεν φταίει εκείνος που δεν υπάρχει εξέλιξη στην υπόθεση, αλλά τον ενημέρωσε πως αν δεν υπάρξει μια κίνηση καλής θέλησης, εκείνοι (Λυκουρέζος και Παναγόπουλος), ως υπεράσπιση του Αριστείδη Φλώρου δε θα συμφωνούσαν στο αίτημα αναβολής. 

Κατάθεση για την ίδια υπόθεση είχε δώσει στη δίκη για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου και ο αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας, Θέμης Σοφός. 

Ο κ. Σοφός αναφέρθηκε σε ένα τηλεφώνημα που δέχθηκε από τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, στο οποίο ο αδικοχαμένος δικηγόρος φέρεται να του είπε ότι το γραφείο Λυκουρέζου ζητά χρήματα. 

«Στα τέλη Αυγούστου 2017 ο Μιχ. Ζαφειρόπουλος µου τηλεφώνησε και µου είπε ότι έγινε ένα ραντεβού στο γραφείο Λυκουρέζου και ζητάνε χρήµατα. Του λέω περίµενε να πάρω Αντωνόπουλο και σε παίρνει εκείνος ή εγώ», κατέθεσε ο Θέμης Σοφός. 
Ο ίδιος κατόπιν επικοινώνησε με τον Γ. Αντωνόπουλο, τον ενημέρωσε για την χρηματική απαίτηση του Α. Λυκουρέζου κι εκείνος φέρεται να του απάντησε: «Τι είναι αυτά; Εγώ ποτέ δεν τους είπα να ζητήσουν λεφτά».
 
 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top