Πέθανε ο φούρναρης της Κω με τη μεγάλη καρδιά - Τι είχε πει στο star.gr

Μοίραζε ψωμί στους πρόσφυγες – Είχε πλέξει το εγκώμιο του ο Γιούνκερ

Πέθανε σήμερα τα ξημερώματα σε ηλικία 77χρονών ο Διονύσης Αρβανιτάκης, ο φούρναρης της Κω με τη μεγάλη καρδιά, ο οποίος είχε γίνει γνωστός σε όλη την Ευρώπη για την καθημερινή και συνεχή βοήθεια του στους πρόσφυγες και τους μετανάστες που είχαν έρθει στο νησί.

Ο Διονύσης Αρβανιτάκης έφτιαχνε και διένειμε ψωμιά σχεδόν σε καθημερινή βάση στους εκατοντάδες πρόσφυγες που έφταναν στο νησί, πριν δημιουργηθούν οι δομές φιλοξενίας.

Για την δράση του τιμήθηκε με το βραβείο της Κοινωνίας των Πολιτών το 2016 από την Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή.

Στη δράση του είχε αναφερθεί και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, λέγοντας ότι «Ευρώπη είναι ο φούρναρης στην Κω, που δίνει το ψωμί του σε πεινασμένες και ταλαιπωρημένες ψυχές».

Ο ίδιος σε συνέντευξή του στο star.gr είχε πει πολύ ταπεινά πως ο ίδιος γεννήθηκε φτωχός και ξέρει τι σημαίνει να πεινάει κανείς.

Ο φούρναρης της Κω στο star.gr- Μέχρι και ο Γιούνκερ μίλησε για τη βοήθεια του στους πρόσφυγες

«Αυτό μου είπε ο Θεός να κάνω. Λυπάμαι τα παιδάκια. Έρχονται κάθε μέρα και μου λένε “Πεινάω”, “Mαμ”, πέφτουν στα πόδια μου» είχε δηλώσει.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top