Σήμερα το τελευταίο «αντίο» στις τρεις γυναίκες από την Καλαμάτα

Πιθανόν «έφυγαν» από ασφυξία

Δείτε το ρεπορτάζ από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Η τελευταία πράξη του δράματος από τη φονική φωτιά που ξέσπασε σε ταβέρνα στην Καλαμάτα και οδήγησε στον θάνατο τρεις γυναίκες θα γραφτεί την Τρίτη το μεσημέρι. Τα θύματα της φωτιάς θα κηδευτούν σήμερα με διαφορά λίγων ωρών, με τις οικογένειές τους και τους φίλους τους να τις αποχαιρετούν για πάντα. 

Σύμφωνα με το eleftheriaonline, στις 14:00, στο νεκροταφείο Καλαμάτας κηδεύεται η Ελένη Μπιτσώνη - Κουβάτσου, σύζυγος του ιδιοκτήτη της ταβέρνας, στις 15:00, η Αδαμαντία Κωνσταντινέα – Βουγιουκλή, η 46χρονη μητέρα τεσσάρων κοριτσιών και στις 17.00 η Ελένη Πανουσοπούλου. 

Η εισπνοή αιθάλης πιθανή αιτία του θανάτου τους

Την ίδια ώρα ο ιατροδικαστής Ναυπλίου – Καλαμάτας εκτιμά ως πιθανή αιτία για τον θάνατο των τριών γυναικών την εισπνοή αιθάλης (καπνού), που ενδεχομένως τους προκάλεσε ασφυξία. 

Καλαμάτα: Αυτές είναι οι τρεις γυναίκες που χάθηκαν από τη φωτιά

Ο κ. Κωτακίδης σχεδόν απέκλεισε το ενδεχόμενο οι θάνατοι να επήλθαν από την έκρηξη ή ότι οι τρεις γυναίκες κάηκαν ζωντανές, καθώς, όπως διευκρίνισε, δεν βρήκε κακώσεις στα θύματα, ούτε σοβαρά εγκαύματα. 

Θρήνος στην Καλαμάτα: «“Έφυγες” και δεν πρόλαβα να σου πω σ’ αγαπώ»

Αντιθέτως, ανιχνεύθηκε αιθάλη στις τραχείες των τριών θυμάτων, γεγονός, που ίσως οδηγεί στο συμπέρασμα ότι εισέπνευσαν ποσότητες καπνού κατά την εκδήλωση της πυρκαγιάς. 

Την τελική απάντηση για τα αίτια των τριών θανάτων θα δώσουν οι τοξικολογικές εξετάσεις, τα αποτελέσματα των οποίων θα εκδοθούν τους προσεχείς μήνες.

Καλαμάτα: Σκηνές τραγωδίας στην ταβέρνα - «Βομβαρδισμένη» η κουζίνα

Παράλληλα τη Δευτέρα πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο ο 53χρονος ιδιοκτήτης της ταβέρνας και μια 27χρονη σερβιτόρα. 

Το χρονικό της τραγωδίας

Ήταν ανήμερα της Υπαπαντής του Κυρίου, η οποία είναι μεγάλη γιορτή για την Καλαμάτα. Η ταβέρνα «Διόνυσος» είχε αρχίσει να γεμίζει, όταν ξαφνικά φλόγες ξεπήδησαν από τον χώρο της κουζίνας, προκαλώντας πανικό. 

Είναι η στιγμή που η σύζυγος του ιδιοκτήτη προσπάθησε να αλλάξει μια φιάλη υγραερίου, η οποία όμως παρουσίασε διαρροή, με αποτέλεσμα να τυλιχθεί στις φλόγες η κουζίνα και οι τρεις γυναίκες που εργάζονταν εκεί να χάσουν τη ζωή τους. 

Ο ιδιοκτήτης προσπάθησε να ανοίξει την πίσω πόρτα για να τις σώσει, όμως η φιάλη είχε εκτοξευθεί με αποτέλεσμα να έχει φρακάρει. Πάνω στον πανικό του πήρε μια βαριοπούλα για να γκρεμίσει τον τοίχο, όμως γρήγορα κατάλαβε ότι οι απελπισμένες τους προσπάθειες δεν είχαν αποτέλεσμα. 

Η πυροσβεστική έσπευσε στο σημείο και κατάφερε να σβήσει τη φωτιά, όμως οι τρεις γυναίκες ήταν ήδη νεκρές, βυθίζοντας ολόκληρη την πόλη στο πένθος. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top