Ο Ιαβέρης χάρισε ξανά ζωή στον γιο του - Του έδωσε το ένα του νεφρό

Ο Κωνσταντίνος έμαθε το 2014 ότι είναι νεφροπαθής

Ιαβερης

Ζωή για δεύτερη φορά έδωσε ο Ιαβέρης στον γιο του Κωνσταντίνο, καθώς του δώρισε το ένα του νεφρό.

Η πολύωρη επέμβαση πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή στον «Ευαγγελισμό», προκειμένου να μπει ένα τέλος στη περιπέτεια υγείας του Κωνσταντίνου, ο οποίος το 2014 έμαθε ότι είναι νεφροπαθής.

Λίγες ώρες πριν την επέμβαση, ο Κωνσταντίνος ανέβασε στο Facebook του μια πολύ συγκινητική φωτογραφία, όπου ποζάρει αγκαλιά με τον πατέρα του. Η λεζάντα της φωτογραφίας γράφει «Kαλέ μου...».

Από το 2014 έως σήμερα, ο Κωνσταντίνος υποβαλλόταν σε αιμοκαθάρσεις, χωρίς ωστόσο να σταματήσει να αγωνίζεται με αυτοκίνητα, που είναι και η μεγάλη του αγάπη.

Μετά από σκληρή και καθημερινή μάχη, η οικογένειά του πήρε την μεγάλη απόφαση. Ο θρυλικός Ιαβέρης με μία κίνηση που αποτελεί την απόλυτη απόδειξη της άδολης πατρικής αγάπης, αποφάσισε να χαρίσει το ένα του νεφρό στον γιο του.

Τάσος και Κωνσταντίνος, είχαν μιλήσει πριν από μερικές εβδομάδες στην εκπομπή «Μαζί Σου». «Κάνω αυτό που θα έκανε κάθε γονιός» είπε ο Ιαβέρης. «Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει πως δεν είναι ανάγκη να είναι συγγενής. Είναι τραγικό πως ο βασικός τροφοδότης οργάνων είναι τα τροχαία. Σκοτώνονται άνθρωποι μεταξύ 15 και 30, είναι γενοκτονία. Αυτοί δίνουν το νεφρό τους σε έναν άλλο άνθρωπο. Αυτοί είναι οι βασικοί τροφοδότες και αυτό είναι τραγικό».

«Καθένας κάνει ό,τι μπορεί με το πρόβλημά του. Εγώ το κοίταξα κατάματα και είπα "δεν θα με πάρει από κάτω"», είχε δηλώσει ο Κωνσταντίνος,

Μέσα από αυτή την περιπέτεια μάλιστα, έστειλαν και ένα μήνυμα, καλώντας τον κόσμο να γίνει δωρητής οργάνων:

«Είναι μαγικό να βλέπεις τα όργανα να ξαναζούν μέσα σε έναν άλλο άνθρωπο. Υπάρχουν χώρες που αντιμετωπίζουν τα τροχαία εγκλήματα με κοινωνικές ποινές και υπογράφουν υπεύθυνη δήλωση ότι γίνονται δότες ζωτικών οργάνων. Έτσι, η πολιτεία θα διαχειριστεί τα όργανά του αν συνεχίσει την ανεύθυνη οδήγηση».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top