Τουρκία: Για κακοποίηση μεταναστών κατηγορούν την ελληνική αστυνομία

Κάνουν λόγο για αγριότητα μετά τα τρία πτώματα που βρέθηκαν στα σύνορα

μεταναστες εβρος

Για αγριότητα κατηγορούν την ελληνική αστυνομία τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης υποστηρίζοντας ότι κοντά στα ελληνοτουρκικά σύνορα βρέθηκαν τρία πτώματα μεταναστών τους οποίους η ελληνική αστυνομία είχε συλλάβει, τους πήρε τα ρούχα τους και τους έστειλε μέσα στην παγωνιά πίσω στην Τουρκία με αποτέλεσμα να πεθάνουν. 

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι μετά από έρευνα της στρατοχωροφυλακής στην περιοχή διαπιστώθηκε ότι η ελληνική αστυνομία μέσα σε πέντε μέρες συνέλαβε 713 μετανάστες, τους τους πήρε τα χρήματα και τα κινητά τους και τους έστειλε πίσω στην Τουρκία. 

Στη συνέχεια η τουρκική αστυνομία συνέλαβε τους μετανάστες οι οποίοι στην πλειοψηφία τους είναι Αφγανοί και Σύριοι και τους παρέδωσε στο τμήμα μεταναστών Αδριανούπολης.

Στο μεταξύ η τουρκική αστυνομία βρήκε τρία πτώματα μεταναστών στα σύνορα στα χωριά Ακτσαντάμ και Αντασάρχανλι. 

Διαπιστώθηκε ότι το ένα πτώμα ανήκει σε έναν 35χρονο Αφγανό και οι πρώτες έρευνες έδειξαν ότι έχασε τη ζωή τους λόγω της έκθεσής του στην παγωνιά.

Τα άλλα δύο πτώματα τα οποία βρέθηκαν δύο μέρες αργότερα διαπιστώθηκε ότι επίσης είχαν μπει παράνομα στην Ελλάδα. 

Μετά από έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο ένας πέθανε πέντε ώρες πριν βρεθεί και ο άλλος δύο μέρες νωρίτερα. Πρόκειται για ένα 25 και έναν 35χρονο μετανάστη οι οποίοι πέθαναν στην παγωνιά. Οι σωροί και των δύο στάλθηκαν στην Κωνσταντινούπολη για να οριστικοποιηθούν τα αίτια του θανάτου τους έπειτα από διενέργεια αυτοψίας.

Ο 35χρονος Αφγανός μετανάστης Τζαμαλουντίν Μαλάνγκι ανέφερε ότι είχε δει τον Αφγανό που βρέθηκε νεκρός στον αστυνομικό σταθμό όπου κρατείτο στην Ελλάδα. Υποστήριξε ότι και ο ίδιος όπως και οι άλλοι στάλθηκε πίσω στην Τουρκία από την ελληνική αστυνομία έπειτα από χρήση βίας εναντίον του.

«Εμείς μετά που περάσαμε απέναντι μείναμε στο δάσος τρεις μέρες. Ήρθε αστυνομία από ένα χωριό στην ελληνική πλευρά. Μας συνέλαβαν και μας πήραν. Μετά που μείναμε ένα βράδυ μας πήραν με φορτηγό στην άκρη του ποταμού. Υπήρχαν δύο σκάφη, το ένα ερχόταν, το άλλο έφευγε. Μας έστειλαν στην Τουρκία με αυτό τον τρόπο. Τον  Αφγανό που πέθανε από την παγωνιά τον είδα στον αστυνομικό σταθμό, τους άλλους δεν τους γνωρίζω», ανέφερε. Υποστήριξε ότι η ελληνική αστυνομία χρησιμοποίησε βία εναντίον τους και πως ήταν ανελέητη.

 

Της Άννας Ανδρέου, ανταποκρίτριας του Star στην Τουρκία 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top