Ζακ Κωστόπουλος: ΕΔΕ και απόσπαση για τους εμπλεκόμενους αστυνομικούς

Τι έδειξε το ιατροδικαστικό πόρισμα για τον θάνατο του 33χρονου

Να μετατραπεί η προκαταρκτική εξέταση σε Ενορκη Διοικητική Εεξέταση (ΕΔΕ) διέταξε το βράδυ της Τρίτης ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση των αστυνομικών που εμπλέκονται στο περιστατικό με τον Ζακ Κωστόπουλο.

Ο 33χρονος, πέθανε στην πλατεία Κάνιγγος στα τέλη Σεπτεμβρίου, κατά τη διάρκεια συμπλοκής με τον ιδιοκτήτη κοσμηματοπωλείου και τους αστυνομικούς. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εννέα στυνομικοί θα αποσπαστούν από την ομάδα ΔΙΑΣ στο επιτελείο της ΓΑΔΑ όσο θα είναι σε εξέλιξη η ένορκη διοικητική εξέταση.

Παράλληλα, έχει ζητηθεί και επισημανθεί η ένορκη διοικητική εξέταση να ολοκληρωθεί άμεσα, μέσα στον προβλεπόμενο χρόνο.

Ισχαιμικό επεισόδιο από τα τραύματα η αιτία θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου

Μηνύσεις κατά ΕΚΑΒ και ΔΙ.ΑΣ. ετοιμάζει η οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου

ΤΙ ΕΔΕΙΞΕ ΤΟ ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ 33ΧΡΟΝΟΥ ΖΑΚ

Το ιατροδικαστικό πόρισμα που παραδόθηκε την Τρίτη στην αστυνομία από τον ιατροδικαστή, δείχνει ότι αιτία θανάτου του 33χρονου είναι ισχαιμικό επεισόδιο που προκλήθηκε από τα πολλαπλά τραύματα που είχε. 

Το πόρισμα μαζί με όλα τα υπόλοιπα στοιχεία αναμένεται πλέον να διαβιβαστεί στον αρμόδιο ανακριτή.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα, η έκθεση των τοξικολογικών εξετάσεων ανέφερε ότι δεν βρέθηκε στον οργανισμό του Ζακ Κωστόπουλου ίχνος από ναρκωτικά.

Στην ειδική αναζήτηση «ναρκωτικών» τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά και για τις πέντε κατηγορίες (Οπιούχα, Κοκαΐνη/Μεταβολίτες, Αμφεταμίνες/Μεταμφεταμίνες, Βενζοδιαπεζίτες, Μεθαδόνη/Μεταβολίτες). 

Η εξέταση ήταν  θετική μόνο στην κατηγορία των οργανικών φαρμάκων, όπου σύμφωνα με πληροφορίες ανιχνεύτηκε ουσία που εμπεριέχεται στα κοινά αναλγητικά φάρμακα. Επίσης, βρέθηκε πολύ μικρή ποσότητα αλκοόλ στο αίμα, τόσο μικρή που δεν εμπίπτει καν στους κανονισμούς για τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας.

Δικηγόρος κοσμηματοπώλη: «Μη παραδεκτό το ιατροδικαστικό πόρισμα»

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΕΚΑΒ ΚΑΙ ΔΙ.ΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ

Η κ. Άννυ Παπαρούσου, εκ των συνηγόρων της Πολιτικής Αγωγής, έχει δώσει εντολή να υποβληθούν μηνύσεις σε βάρος όλων όσων ενήργησαν από το ΕΚΑΒ και την ΔΙΑΣ, στην οδό Γλάδστωνος, από την στιγμή που ο αιμόφυρτος Ζακ βρέθηκε εκτός του κοσμηματοπωλείου.

Οι οικείοι του 33χρονου επιθυμούν να διερευνηθούν όλα τα στάδια του χρονικού της μοιραίας μέρας του Ζακ από τη στιγμή που μπήκε στο κοσμηματοπωλείο, μέχρι που εξέπνευσε. Γι’ αυτό και η Πολιτική Αγωγή σε συνεργασία με τον τεχνικό της σύμβουλο, μελετάει εκ νέου όλα τα βίντεο που έχει στη διάθεση της.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top