Ελεύθεροι οι 12 Έλληνες που συνελήφθησαν μετά την κηδεία του Κατσίφα

«Μας κρατούσαν επί 6 ώρες χωρίς να μας απαγγέλλουν κατηγορίες»

Λίγο μετά τις 03:00 τα ξημερώματα απελευθερώθηκαν από τις αλβανικές αρχές οι 12 Έλληνες που συνελήφθησαν λίγο πριν από τον μεθοριακό σταθμό της Κακαβιάς μετά από την Κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα. 

Ανάμεσά στους προσαχθέντες ήταν ο γαμπρός του Κωνσταντίνου Κατσίφα, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος λίγα λεπτά αργότερα και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών, Μπάμπης Καραθάνος, ο οποίος είχε μεταβεί στην περιοχή για την κηδεία. Επίσης προσήχθησαν ο Θωμάς Στέφος, πρώην μέλος Γενικού Συμβουλίου ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ, ο Χρήστος Ντούτσης- πρώην Έπαρχος Άνω Δρόπολης και ο Αντρέας Κούρτης, Σύμβουλος του Δήμου Ηλιούπολης. 

Σπαραγμός στην κηδεία του Κατσίφα - Χιλιάδες κόσμος τον συνόδευσε

Συναγερμός στα σύνορα: Εξονυχιστικοί έλεγχοι για την κηδεία Κατσίφα

Αμέσως μετά την απελευθέρωσή του, μιλώντας στις τηλεοπτικές κάμερες ο κύριος Καραθάνος περιέγραψε τις συνθήκες κράτησής τους.

«Μας συνέλαβαν με το αυτοκίνητο έξω από τα Βρυσερά. Κάτσαμε στα κρατητήρια του αστυνομικού τμήματος Αργυροκάστρου περίπου δέκα ώρες και τις πρώτες έξι ώρες δεν μας είχαν πει καν ποια είναι τα αδικήματα για τα οποία συλληφθήκαμε. Ουσιαστικά μας έκαναν σπάσιμο νεύρων, αλλά είμαστε πολύ δυνατοί. Αυτή είναι η ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας», είπε ο κ. Καραθάνος. 

Eξονυχιστικοί οι έλεγχοι στα ελληνοαλβανικά σύνορα για την κηδεία Κατσίφα

18χρονος Έλληνας και ο πατέρας του κρατούνται στο Α.Τ Κακαβιάς

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι κατά πάσα πιθανότητα οι αλβανικές αρχές παρακολουθούσαν τα αυτοκίνητά τους και τους έστησαν μπλόκο και ότι τελικά μετά από έξι ώρες οι αστυνομικοί τους ενημέρωσαν ότι κατηγορούνται για συμμετοχή σε ρατσιστική, εθνικιστική εκδήλωση.

«Μας απείλησαν ότι θα μας πάνε στα Τίρανα για να μας δικάσουν για ρατσισμό και αντιαλβανισμό. Το ηθικό μας είναι ακμαίο, είμαστε δυνατοί. Ό,τι δε σε σκοτώνει, σε κάνει πιο δυνατό», είπε ο κ. Καραθάνος. 

O πρώην Έπαρχος Άνω Δρόπολης κ. Ντούτσης σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ έκανε λόγο για κλίμα εκφοβισμού, αφού οι προσαγωγές που εξελίχθηκαν σε ανακρίσεις, έγιναν χωρίς κανέναν λόγο.

Κωνσταντίνος Κατσίφας: Προσαγωγές Βορειοηπειρωτών μετά την κηδεία

Χρήστος Μάστορας για Κατσίφα: Συμπατριώτες μου λένε ότι έχω χρέος να μιλήσω

Παράλληλα χαρακτήρισε «χλιαρή» την αντίδραση από την πλευρά της κυβέρνησης, από την ημέρα της δολοφονίας του Κατσίφα και μετά.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη το μεσημέρι μετά από 12 ολόκληρες μέρες έγινε η κηδεία του 35χρονου Κωνσταντίνου Κατσίφα σε κλίμα βαθιάς οδύνης. 

Κρατώντας ελληνικές σημαίες, ψάλλοντας τον Εθνικό Ύμνο και φωνάζοντας συνθήματα, χιλιάδες βορειοηπειρώτες από κάθε γωνιά της Ελλάδας συνόδευσαν τον 35χρονο στην τελευταία του κατοικία. 

Δικηγόροι Οικογένειας Κατσίφα:«Πρέπει να μάθουμε πώς πέθανε ο Κωνσταντίνος»

Τα μέτρα ασφαλείας στους Βουλιαράτες ήταν δρακόντεια, με την αλβανική αστυνομία να έχει δημιουργήσει έναν ασφυκτικό κλοιό για τον φόβο επεισοδίων. 

Μετά την κηδεία όμως 12 άτομα προσήχθησαν στο αστυνομικό τμήμα Αργυροκάστρου από τις αρχές της Αλβανίας. 

Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας έχασε τη ζωή του ανήμερα της επετείου της 28ης Οκτωβρίου μετά από συμπλοκή με άνδρες των ειδικών δυνάμεων της Αλβανίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top