Eξονυχιστικοί οι έλεγχοι στα ελληνοαλβανικά σύνορα για την κηδεία Κατσίφα

Προσαγωγές και επιστροφές Ελλήνων

Πρωτοφανείς ήταν οι έλεγχοι στα ελληνοαλβανικά σύνορα. Βορειοηπειρώτες και Έλληνες πολίτες πέρασαν από ανάκριση και εξονοχυστικό σωματικό έλεγχο. Κάποιοι δεν κατάφεραν καν να φτάσουν στους Βουλιαράτες  καθώς η αλβανική αστυνομία τους θεώρησε επικίνδυνους για τη δημόσια ασφάλεια. Μάλιστα έγιναν και 4 προσαγωγές.

O όρκος των Αθηναίων εφήβων που κοσμεί τον θυρεό των τεθωρακισμένων της ΕΛΔΥΚ τρομοκράτησε τους αλβανούς αστυνομικούς.

Προσήγαγαν ελληνόπουλο που φορουσε την μπλουζα όπως και 3 άλλους που θέλησαν να πατήσουν τα ιερά χώματα της Β. Ηπειρου με τη γαλανόλευκη στην πλάτη. Τελικά οι 4 προσαγωγές έγιναν 3 συλλήψεις για περιύβρηση αρχής.

Επτά Κύπριοι  φοιτητές πέρασαν 2 ωρες στα αλβανικά κρατηρήρια της Κακαβιάς  με τις αρχές να τους κάνουν καψώνια και να τους περνουν απο πραγματική ανάκριση.

Ο γολγοθάς στα ελληνοαλβανικά σύνορα δεν λύγισε κανέναν

12 φοιτητές από τη Ζάκυνθο περίμεναν πως και πως να φτάσουν  στους Βουλιαράτες όμως οι αλβανικές αρχές τους έκριναν  επικίνδυνους για τη δημόσια ασφάλεια της χώρας.

Επειδή φορούσαν μπλούζες με τη Βόρεια Ήπειρο, τους γύρισαν πίσω 

Σε έναν νεαρό, ζητήθηκε από την αλβανική αστυνομία να βγάλει τα ρούχα του, πέρασε εξονυχιστικό σωματικό έλεγχο και τελικά τον γύρισαν πίσω καθώς τον θεώρησαν ακραίο λόγω του τατουάζ που είχε πάνω του. 

Για περισσότερες από 6 ώρες  οι σκηνές θύμιζαν αστυνομική ταινία με τις αλβανικές αρχές να ελέγχουν ακόμη και τις μηχανές των αυτοκινήτων για τυχόν κρυμμένες σημαίες.

Με όπλο τις σημαίες και τις βροντερές φωνές  αποχώρησαν ειρηνικά  χωρίς το παραμικρό παρατράγουδο. Τα βουνά της Β. Ηπειρου θα τους θυμούνται για καιρό.

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top