Ο… πόλεμος της φέτας-Σκοπιανοί εκμεταλλεύονται τη «μακεδονική» καταγωγή της

Με διαφημίσεις στην τηλεόραση

Έντονο προβληματισμό προκαλεί μια διαφήμιση που κάνει τον γύρο του διαδικτύου για τη μακεδονική φέτα, προερχομένη από τα Σκόπια. 

Μια διαφήμιση που αποτυπώνει με τον καλύτερο τρόπο τη στάση της Αθήνας απέναντι στη γειτονική χώρα που....κλέβει τον προσδιορισμό «μακεδονικό» σε πολλά προϊόντα, εκμεταλλευομένη το ότι δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμη το τοπίο με τα εμπορικά σήματα. 

Εκτός όμως από τα ράφια στα Σκοπιανά μπακάλικα, την ψευδεπίγραφη μακεδονική φέτα, μπορεί να τη βρει κανείς και σε αλυσίδα ελληνικών σούπερ μάρκετ 

Σύμφωνα με τον έμπορο τυριών Άραμ Μπατανιάν: «Εγώ προσωπικά είμαι πολύ αντίθετος με τηνταμπέλα Μακεδονία ...ακόμη δεν γεννήθηκε Γιάννη τον βαφτίσαμε»

Τα θολά σημεία της συνταγματικής αναθεώρησης εκτός… φέτας
Η συνταγματική αναθεώρηση στη γειτονική χώρα έχει κι άλλα θολά σημεία.  Η 4η τροπολογία, σύμφωνα με την οποία προστατεύονται τα δικαιώματα και τα συμφέροντα πολιτών που κατοικούν στο εξωτερικό χωρίς να υπάρχει η λέξη «διασπορά», μπορεί να ανοίξει την όρεξη σε κάποιους να μιλήσουν για μειονότητα σε ελληνικό έδαφος 

«Η συμφωνία έχει γίνει λάστιχο και δεύτερον υποδηλώνει ότι ο μακεδονισμός ως αλυτρωτικό σχήμα και ως προπαγάνδα εχθρικής ενέργειας ισχύει μέχρι σήμερα.

Αν δεν αποσαφηνιστούν τα θολά σημεία στις συνταγματικές αλλαγές που αφορούν κυρίως στην εθνότητα οργανώσεις όπως το “Ουράνιο Τόξο”  θα μπορούν να προσφύγουν στα ευρωπαϊκά δικαστήρια με μεγάλες πιθανότητες να κερδίσουν» ισχυρίζεται ο Διδάκτωρ Κοινωνικών Επιστημών Φάνης Μαλκίδης στο Star.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Σαββατοκύριακου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top