Το σκυλί της δάγκωσε στο πρόσωπο το 10 μηνών μωρό της

«Έσπασα τα δάχτυλά μου για να ανοίξω τα σαγόνια του»

Τη φρικιαστική επίθεση που δέχθηκε το περασμένο καλοκαίρι το μόλις 10 μηνών βρέφος της από τον σκύλο της περιέγραψε με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες η Σοφία Κάσκαρη, στην εκπομπή «Μετά τα Μεσάνυχτα».

Όλα έγιναν όσο η ίδια με τον σύζυγό της και το μωρό τους βρίσκονταν για διακοπές στο εξοχικό του κουμπάρου τους στη Ναύπακτο. 

Όπως είπε, το σκυλί τους δεν είχε δείξει ποτέ κάποιο σημάδι επιθετικότητας απέναντι στο μωρό ή απέναντι σε οποιονδήποτε άλλον. Ακόμα και τη μοιραία εκείνη μέρα, το σκυλί ήταν απόλυτα ήρεμο, μέχρι και τη στιγμή που επιτέθηκε στο μωρό

«Έδεσα τον σκύλο και άφησα για λίγο το μωρό, που μπουσουλούσε στο έδαφος για να βάλω το δοχείο με το νερό του σκύλου στη σκιά και να είναι πιο δροσερό. Ξαφνικά, χωρίς να καταλάβω πώς και παρά το γεγονός ότι ήταν δεμένο, κατάφερε να φτάσει το μωρό το άρπαξε με τα δόντια του από το πρόσωπο και δεν το άφηνε από τα σαγόνια του», είπε η μητέρα. 

Εκείνη προσπάθησε με τα γυμνά της χέρια να ανοίξει τα σαγόνια του σκύλου για να απελευθερώσει το μωρό της και από τη δύναμη που έβαλε έσπασε τα δάχτυλα των χεριών της. Ο νονός του παιδιού με το που άκουσε τα ουρλιαχτά της άρπαξε το σκυλί από τον λαιμό για να μην σκοτώσει το μωρό και αμέσως μετά ο πατέρας άνοιξε το στόμα και κατάφερε να βγάλει το μωρό από τα δόντια του. 

«Όλα αυτά έγιναν μέσα σε 17 δευτερόλεπτα. Έκλεισα το μωρό στην αγκαλιά μου και δεν μπορούσα να δω πού είχε τραυματιστεί το παιδί μου. Έβλεπα μόνο αίμα και το άκουγα να κλαίει», είπε η μητέρα. 

Το παιδί μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου και από εκεί στο νοσοκομείο του Ρίου. Οι γιατροί έκριναν ότι έπρεπε να μεταφερθεί στο Καραμανδάνειο, όπου εκεί κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια για να το σταθεροποιήσουν ώστε να μπορέσουν να το μεταφέρουν στην Αθήνα. 

Το 10 μηνών βρέφος υποβλήθηκε σε ένα πολύ δύσκολο χειρουργείο στο νοσοκομείο «Παίδων Αγία Σοφία», όπου παρέμεινε στη ΜΕΘ για μία εβδομάδα. Στις 21 Ιουνίου πήρε εξιτήριο και μετά από μεγάλο αγώνα πλέον η κατάστασή του χαρακτηρίζεται εξαιρετικά καλή. 

Πλέον λαμβάνει ειδική θεραπεία και παρακολουθείται από πλαστικούς και γναθοχειρουργούς, ώστε να αποκατασταθεί πλήρως το πρόσωπό του. Το σκυλί έχει παραδοθεί σε άνθρωπο που κατοικεί στις Κυκλάδες, με τα έξοδα σίτισής του να βαραίνουν την οικογένεια. 

Οι τύψεις δεν μπορούν ακόμα να αφήσουν τη μητέρα να ησυχάσει. 

«Τύψεις είχα από την αρχή μέχρι και τώρα. Από το δάγκωμα του σκύλου χτυπήθηκε το προσωπικό νεύρο. Δεν κουνούσε την αριστερή πλευρά του χείλους. Οι γιατροί πάλεψαν πολύ. Είναι ένα μωρό τραυματισμένο, πονάει, δεν μπορεί να μου πει πού, δεν μπορεί να εκφραστεί και εμείς προσπαθούμε να την κάνουμε να ξεπεράσει τον πόνο. Δώσαμε βάση στην ψυχολογία της. Είχε συνέχεια εφιάλτες. Δεν μπορούσε να κοιμηθεί. Ο μεγαλύτερος της ύπνος με το που βγήκε ήταν 20 λεπτά. Τις δικές μου τύψεις τις αντιμετώπισα με ψυχολόγο», είπε η μητέρα του παιδιού. 

Χάρη στην υποστήριξη της οικογένειας και των φίλων τους κατάφεραν να ξεπεράσουν τον εφιάλτη και πλέον το μόνο που θέλουν οι δύο γονείς είναι να αποκατασταθεί πλήρως η υγεία του παιδιού τους. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top