Αργυρούπολη: Αντιδράσεις για την παρέλαση των έφεδρων… α λα ΟΥΚ

Την παρέμβαση της Δικαιοσύνης ζήτησε η γ.γ. Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η εμφάνιση μιας ομάδας εφέδρων στη μαθητική παρέλαση της Αργυρούπολης, με φούμο στο πρόσωπο και φωνάζοντας συνθήματά που έχουμε συνηθίσει μόνο από τους σκληροτράχηλους και ετοιμοπόλεμους «ΟΥΚάδες».

Παρά τα χειροκροτήματα, πολλοί δεν είδαν με καλό μάτι την παρέλαση των παραστρατιωτικών.

«Τουλάχιστον προσβάλει τα δημοκρατικά πιστεύω του κόσμου μας. Η Αργυρύπολη είναι προσφυγούπολη και έχουμε και δυο διαπολιτισμικά σχολεία» δήλωσε ο Γραμματέας της Νομαρχιακής του Κινήματος Αλλαγής στα νότια προάστια, Κώστας Στέφας.

Η Ομάδα δυναμικών εξορμήσεων Υψίστης Ωφελείας, όπως αποκαλείται, έχει έναν κλειστό πυρήνα 25 ατόμων, πρώην στρατιωτικών, αλλά και πολιτών. Ορισμένοι έχουν κατηγορηθεί για ρατσιστική δράση, όπως ο αυτοαποκαλούμενος  στρατηγός που αποκάλεσε τους μουσουλμάνους, «λαθροπιθήκια».

«Εντάξει, είναι μια ατυχής δήλωση ενός μέλους μας, αλλά δεν εκπροσωπεί όλη την ομάδα» δηλώνει ο επικεφαλής, Σπυρίδων Κούλης.

Η Μαρία Γιαννακάκη, Γενική Γραμματέας  Ανθρωπίνων δικαιωμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης, με έγγραφό της ζητά την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, να διερευνήσει την παρουσία της οργάνωσης στην παρέλαση.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top