Στη Φιλοσοφική σήμερα ο «Ρουβίκωνας» - Κλειστό το Οικονομικό Πανεπιστήμιο

Τα μέλη της «φοιτητικής ομάδας Ρουβίκωνας» ζητούν τη στήριξη των φοιτητών

Πρώτη ενημέρωση 24-10-18 08:00 

Παραμένει τεταμένη η κατάσταση στην Φιλοσοφική σχολή καθώς και σήμερα οι καθηγητές συγκεντρώθηκαν στην κεντρική είσοδο του Πανεπιστημίου δημιουργώντας συμβολικά μία αλυσίδα, αντιδρώντας έτσι στην κίνηση της αναρχικής ομάδας να ανακαταλάβει το γραφείο στη Φιλοσοφική.

Oι αναρχικοί απλά προσπέρασαν τους καθηγητές και μπήκαν στη σχολή συνεχίζοντας τη δράση τους ενώ ο πρόεδρος των πανεπιστημιακών δασκάλων δήλωσε πως έχει ζητήσει συνάντηση με όλα τα κόμματα και τον Υπουργό Παιδείας έτσι ώστε να αλλάξει ο νόμος για το άσυλο.
 

Τους χαρακτηρίζουν μάλιστα και ως «γνωστή ανθρώπινη-αλυσίδα-τσίρκο καθηγητών και λοιπών παρατρεχάμενων».

Με ανάρτησή της, η «φοιτητική ομάδα Ρουβίκωνας», αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Σύμφωνα με πληροφορίες μας η γνωστή ανθρώπινη-αλυσίδα-τσίρκο καθηγητών και λοιπών παρατρεχάμενων θα εμφανιστεί και αύριο έξω από το στέκι μας στη φιλοσοφική με σκοπό πάλι να προσπαθήσει να μας εμποδίσει απ'το να ανοίξουμε. Καλούμε τον κόσμο της σχολής αύριο στις 10:00 έξω από το στέκι μας στην αίθουσα 516 να μας στηρίξει με την παρουσία του και να καταδικάσει τις πρακτικές της κοσμητείας. Είναι απαράδεκτο σε μια σχολή που αυτή τη στιγμή διασπάται ένα ολόκληρο τμήμα (Φ.Π.Ψ.) και οι φοιτητές του δεν θα έχουν διδακτική επάρκεια και άρα θα βγαίνουν πτυχιούχοι-άνεργοι, η κοσμητεία να προσπαθεί να καταδείξει σαν πρόβλημα εμάς».

ΚΛΕΙΣΤΗ ΣΗΜΕΡΑ Η ΑΣΟΕΕ 

Κλειστό θα παραμείνει σήμερα και μέχρι νεωτέρας το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, μετά από σχετικά απόφαση της πρυτανείας.

ΑΣΟΕΕ κλειστή

Η απόφαση αυτή ελήφθη, εξαιτίας των επεισοδίων που σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες στη διάρκεια επιχειρήσεων της αστυνομίας κατά του παρεμπορίου, μπροστά στην είσοδο του Ιδρύματος.

ΑΣΟΕΕ κλειστή

Αναλυτικά η ανακοίνωση της πρυτανείας αναφέρει:

«Τις τελευταίες ημέρες, λαμβάνουν χώρα αστυνομικές επιχειρήσεις με σκοπό την αντιμετώπιση του παραεμπορίου που πραγματοποιείται επί του πεζοδρομίου της οδού Πατησίων, μπροστά από την είσοδο του κεντρικού κτηρίου του Πανεπιστημίου. Κατά τη διάρκεια αυτών των επιχειρήσεων διαδραματίζονται βίαια επεισόδια σοβαρής έκτασης μεταξύ της αστυνομίας, των ασκούντων το παραεμπόριο, καθώς και υποστηρικτών τους.

ΑΣΟΕΕ κλειστή

Ως αποτέλεσμα, έχει τεθεί κατ’ επανάληψη σε κίνδυνο η σωματική ακεραιότητα των μελών της κοινότητάς μας και έχει διαταραχθεί σε σοβαρό βαθμό η ομαλή λειτουργία του Πανεπιστημίου. Υπό αυτές τις συνθήκες το Πανεπιστήμιο δεν μπορεί να λειτουργήσει, σύμφωνα με τους σκοπούς του. Για τον λόγο αυτό το κεντρικό κτήριο του Πανεπιστημίου θα παραμείνει κλειστό από σήμερα 12/3/2014, 21:00, μέχρι νεωτέρας ανακοίνωσης».

ΑΣΟΕΕ κλειστή

ΑΣΟΕΕ κλειστή

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top