Αλλάζει κατεύθυνση ο «Ορέστης» - Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης

Σαρωτικό το πέρασμά του - Ποιες περιοχές θα πλήξει

Πρώτη δημοσίευση: 11:43

Μας τα… αλλάζει ο «Ορέστης», που φαίνεται ότι αλλάζει ρότα και θα χτυπήσει κυρίως τη δυτική Ελλάδα. 

Ο καιρός θα παρουσιάσει ραγδαία επιδείνωση από απόψε και η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης.

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, ο καιρός θα είναι άστατος στην αρχή της εβδομάδας, στις εξής περιοχές:

1. ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ (22-10-2018):

Α. Οι τοπικές βροχές που θα εκδηλώνονται από το πρωί στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά (πλην κεντρικής ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης), από το απόγευμα βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες που τοπικά θα είναι ισχυρές στα νησιά του Ιονίου και κατά τη διάρκεια της νύχτας στη δυτική, τη νότια Πελοπόννησο και τη δυτική Κρήτη.
Β. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις και τοπικά στο Ιόνιο θα φτάσουν τα 7 μποφόρ.

2. ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ (23-10-2018):

Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τις δυτικές Κυκλάδες, την Κρήτη και πιθανόν πρόσκαιρα στη Στερεά Ελλάδα. Από τις βραδινές ώρες, τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν στις νοτιότερες περιοχές.

Αλλαγή πορείας για τον "Ορέστη"

Σύμφωνα με νεότερα προγνωστικά στοιχεία της υπηρεσίας meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το κέντρο του βαρομετρικού χαμηλού κινείται πάνω από τη Νότια Ιταλία και τη Σικελία που σημαίνει ότι τα εντονότερα φαινόμενα θα επηρεάσουν κυρίως το Ιόνιο, τη δυτική και νότια Ελλάδα. 

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες μετά το μεσημέρι στο Ιόνιο, ενώ μέχρι το βράδυ θα επηρεασθούν περιοχές της Δυτικής Ελλάδας και της Πελοποννήσου. 

Θυελλώδεις άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο, ενώ την Τρίτη τα φαινόμενα θα είναι ισχυρότερα και θα πλήξουν το Ιόνιο, την Πελοπόννησο και αργά το βράδυ την Κρήτη
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top