Το πρόγραμμα που εκσυγχρονίζει κι ενισχύει τα δημοτικά σχολεία της χώρας

«Μαζί, με στόχο την παιδεία»: Το νέο πρόγραμμα της Alpha Bank

AlphaBank EKEPaideia

Εν αρχή ην ο παραδοσιακός μαυροπίνακας, στη σκιά του οποίου μεγάλωσαν εκατομμύρια παιδιά μέσα στις ελληνικές σχολικές αίθουσες. Από την εποχή του μαυροπίνακα μέχρι σήμερα, η εκπαίδευση, το σχολείο και οι ίδιοι οι μαθητές έχουν δεχτεί τις σαρωτικές αλλαγές που έχει φέρει μαζί της η τεχνολογία. Και έτσι, η διαδρομή από τον μαυροπίνακα στον διαδραστικό πίνακα έχει οδηγήσει -διεθνώς περισσότερο, με την Ελλάδα να ακολουθεί- τους μαθητές, το σχολείο και την εκπαίδευση στην ψηφιακή εποχή.

Με τη βοήθεια της τεχνολογίας, ο μαθητής μπαίνει από τη θέση του θεατή στη θέση του «παραγωγού» και του προσφέρει εκείνες τις εμπειρίες που θα διευκολύνουν τη μετάβαση αυτή. Η πιο ενεργή εμπλοκή των μαθητών σε θέματα δημιουργίας με τη χρήση τεχνολογιών αποτελεί σήμερα ζητούμενο για πολλά σχολεία, αλλά και μια πρόκληση για το ίδιο το εκπαιδευτικό σύστημα.

Αρωγός, ώστε τα σχολεία και οι δάσκαλοι να ανταποκριθούν στην ψηφιακή πρόκληση της εκπαίδευσης, γίνεται η Alpha Bank, η τράπεζα που στηρίζει αδιάλειπτα την κοινωνία, τα παιδιά και την παιδεία. Στο πλαίσιο της Εταιρικής Υπευθυνότητάς της, εγκαινιάζει το πρόγραμμα «Μαζί, με στόχο την παιδεία», που επιδιώκει να ενισχύσει τη λειτουργία δημοτικών σχολείων σε όλη την Ελλάδα, με σύγχρονα συστήματα διδασκαλίας, βιβλία και αθλητικό εξοπλισμό.

Μέσα από το νέο Πρόγραμμα για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, η Alpha Bank προσφέρει σε κάθε σχολείο, το οποίο εντάσσεται στο «Μαζί, με στόχο την παιδεία», ένα ολοκληρωμένο διαδραστικό σύστημα διδασκαλίας, με εξειδικευμένο λογισμικό και υποδομή που περιλαμβάνει πίνακα, ηλεκτρονικό υπολογιστή και μία συσκευή προβολής.

Επιπλέον, η Τράπεζα, εμπλουτίζει με βιβλία τις σχολικές βιβλιοθήκες, ενώ διαθέτει και είδη αθλητικού εξοπλισμού για τις σχολικές δραστηριότητες των μαθητών.

Το Πρόγραμμα, ξεκίνησε στις 21 Σεπτεμβρίου στην Αττική, όπου μέσα στο φθινόπωρο θα έχει επισκεφθεί 19 δημοτικά σχολεία, ενώ σταδιακά θα επεκτείνεται σε περισσότερα σχολεία.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top