Αγωνία για τους τέσσερις αγνοουμένους από το πέρασμα του «Ζορμπά»

Εικόνες καταστροφής σε Εύβοια και Μαγνησία - Ποια σχολεία θα είναι κλειστά

κακοκαιρία

Τέσσερις αγνοούμενοι και τεράστιες καταστροφές είναι ο απολογισμός από το πέρασμα του κυκλώνα «Ζορμπα» από τη χώρα μας. 

Άνδρες της ΕΜΑΚ με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν και πάλι τις έρευνες για τον εντοπισμό ενός 67χρονου και της 58χρονης συζύγου του, όπως επίσης κι ενός 27χρονου, οι οποίοι αγνοούνται στο Μαντούδι Ευβοίας, ενώ αγνοείται κι ένας κτηνοτρόφος από τον Αλμυρό Βόλου. 

κακοκαιρία

Κατέρρευσε γέφυρα στα Μέγαρα από την κακοκαιρία

Κακοκαιρία: Τρία άτομα αγνοούνται στο Μαντούδι - Γυναίκα ανέβηκε σε δέντρο!

Σύμφωνα με πληροφορίες το όχημα του ζευγαριού εντοπίστηκε στην περιοχή Σπαθαρίου – Μετοχίου στην Πύλη Ευβοίας, ενώ το όχημα του 27χρονου παρασύρθηκε στο 2ο χλμ. στον δρόμο Προκοπίου – Μαντουδίου. Η φίλη του κατάφερε να βγει από το αμάξι, όχι όμως και ο οδηγός. 

κακοκαιρία

Από την άλλη ο 75χρονος κτηνοτρόφος είχε πάει να μαζέψει τα ζώα του στο χωριό Βρύναινα Αλμυρού μαζί με τον βοηθό του. Ο κτηνοτρόφος ανέβηκε στο όρος Όθρυς, σε υψόμετρο 1.500 μέτρων, όμως λόγω της νύχτας και της πυκνής ομίχλης που επικρατούσε στην περιοχή χάθηκε, ενώ ο βοηθός του κατάφερε να επιστρέψει και να ειδοποιήσει τις αρχές. 

κακοκαιρία

Στο έλεος της κακοκαιρίας- Έπεσαν στη θάλασσα για να σώσουν ό,τι μπορούσαν

Στο μάτι της κακοκαιρίας η χώρα: Πού θα χτυπήσει ο κυκλώνας

Άνδρες της 7ης ΕΜΑΚ, αλλά και τρεις δύτες που έχουν φτάσεις στην περιοχή από την Αθήνα προσπαθούν να εντοπίσουν τα σημεία, στα οποία πιθανά να βρίσκονται οι τρεις αγνοούμενοι που αναζητούνται στην Εύβοια. 

κακοκαιρία

Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά

Την ίδια ώρα η Βόρεια Εύβοια έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και τα σχολεία σε πολλές περιοχές θα παραμείνουν σήμερα, Δευτέρα, κλειστά. 

Συγκεκριμένα, κλειστά θα είναι τα σχολεία στον δήμο Χαλκιδέων, όπως επίσης και στον δήμο Ερέτριας. 

κακοκαιρία

Επίσης δε θα λειτουργήσουν τα σχολεία στον Δήμο Λοκρών και στον δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού.

Κλειστά θα είναι σήμερα τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά στην Σκιάθο, στον δήμο Μεγαρέων, ενώ σήμερα και αύριο δε θα λειτουργήσουν τα σχολεία στους δήμους Κιάτου και Βέλου – Βόχας Κορινθίας. 

κακοκαιρία

Μεγάλες καταστροφές 

Καταστροφικό ήταν το πέρασμα του κυκλώνα «Ζορμπα» από την Εύβοια, με τους κατοίκους στο Μαντούδι να μετρούν τις πληγές τους. 
Δεκάδες σπίτια πλημμύρισαν, οικοσκευές, έπιπλα και περιουσίες καταστράφηκαν, ενώ έχουν καταγραφεί σοβαρές ζημιές στο οδικό δίκτυο. 

κακοκαιρία

Παρόμοια εικόνα και στη Μαγνησία, τη Φθιώτιδα και τη Βοιωτία, όπου δεκάδες στρέμματα καλύφθηκαν από νερό, καθώς υπερχείλισαν αρκετά ρέματα. 

Μεγάλες είναι οι ζημιές που έχουν προκληθεί  στους δήμους Κιάτου και Βέλου - Βόχας Κορινθίας. 

κακοκαιρία

Ειδικότερα στο Κιάτο, υπάρχουν εκτεταμένες ζημιές στο δίκτυο υποδομών και συγκεκριμένα το εξωτερικό δίκτυο ύδρευσης του Κιάτου έχει υποστεί μεγάλη καταστροφή, με αποτέλεσμα να διακοπεί η υδροδότηση στην πόλη και στα γύρω χωριά και ως εκ τούτου περίπου 15.000 κάτοικοι να έχουν μείνει χωρίς νερό.

κακοκαιρία

Γέφυρες έχουν γκρεμιστεί, ενώ όσον αφορά στην δημοτική και αγροτική οδοποιία, έχει υποστεί μεγάλες ζημιές, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει πρόσβαση σε καλλιέργειες.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top