Κακοκαιρία: Τρία άτομα αγνοούνται στο Μαντούδι - Γυναίκα ανέβηκε σε δέντρο!

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης περιοχές σε Εύβοια και Φθιώτιδα

Πλημμυρες στο Μαντούδι
Πρώτη δημοσίευση: 12.16

Σκληρά έχει χτυπήσει τις τελευταίες ώρες το κύμα κακοκαιρίας την Εύβοια, όπου υπάρχουν τρεις αγνοούμενοι στο Μαντούδι.

«Ζορμπάς»: Σάρωσε την Πελοπόννησο, πιο ήπιος στην Αττική - Πώς θα κινηθεί

Πρόκειται για ένα ζευγάρι ηλικιωμένων και ένα νεαρό άτομο, οι οποίοι αγνοούνται από χθες το βράδυ.

Το ζευγάρι βρισκόταν με το αυτοκίνητό του στην περιοχή Μετόχι και διεξάγονται αυτή την ώρα αγωνιώδεις προσπάθειες να βρεθεί, καθώς η περιοχή έχει πλημμυρίσει και τα νερά είναι πολύ ορμητικά.

Κακοκαιρία στην Αττική: Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Όσον αφορά τον τρίτο αγνοούμενο, 27 ετών, φέρεται να αντιμετώπισε δυσκολία κινούμενος με το όχημά του. Το αυτοκίνητό του βρέθηκε σε ρέμα στο 2ο χλμ στον δρόμο μεταξύ Προκοπίου και Μαντουδίου, ο ίδιος ωστόσο αγνοείται.

Στο αυτοκίνητο επέβαινε και μία γυναίκα, η οποία βρέθηκε ζωντανή, σκαρφαλωμένη σε δέντρο.

Η κατάσταση στο Μαντούδι είναι πολύ δύσκολη καθώς λόγω της υπερχείλισης του ποταμού Κηρέα έχουν πλημμυρίσει σπίτια και καταστήματα.

«Τσακίζει» και την Εύβοια ο κυκλώνας: Πλημμύρισαν δεκάδες σπίτια

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης περιοχές σε Εύβοια και Φθιώτιδα

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κήρυξε τους δήμους Λοκρών στη Φθιώτιδα και Λίμνης-Μαντουδίου στην Εύβοια ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης.

Όπως ο ίδιος δήλωσε στο ΑΠΕ, από το Μαντούδι όπου μετέβη, «για μια ακόμη φορά ζούμε μια κόλαση. Οι ζημιές τόσο στο δήμο Λίμνης-Μαντουδίου όσο και στο Δήμο Λοκρών είναι μεγάλες. Πήραμε απόφαση να κηρύξουν αυτούς τους δύο δήμους σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για να μπορέσουμε να προλάβουμε τα χειρότερα αλλά και για να αποκαταστήσουμε ότι μπορούμε. Όλη τη νύχτα στις κρίσιμες αυτές περιοχές δώσαμε μια μεγάλη μάχη και συνεχίζουμε να παλεύουμε με νερά και λάσπες».

«Ολόκληρη η περιοχή της Αταλάντης έχει δεχθεί ένα βαρύ πλήγμα. Έχουν φουσκώσει όλα τα ρέματα και έχουν παρασύρει ότι ήταν μπροστά τους. Από χθες το βράδυ προσπαθούμε να σώσουμε ανθρώπους και περιουσίες» υπογραμμίζει ο δήμαρχος των Λοκρών Νίκος Λιόλιος που περιγράφει ως ιδιαίτερα εφιαλτικές τις εικόνες στην περιοχή του Θεολόγου. 

Χίλιες τριακόσιες κλήσεις σε Πυροσβεστική – Δεκάδες απεγκλωβισμοί

Περίπου 1300 κλήσεις για βοήθεια από Αττική, Φθιώτιδα, Πελοπόννησο και Εύβοια δέχτηκε από χθές η Πυροσβεστική Υπηρεσία, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που προκάλεσε το πέρασμα του κυκλώνα «Ζορμπά» στη Ελλάδα.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, η Πυροσβεστική απεγκλώβισε 160 άτομα αυτοκίνητα και οικίες.

 

 

* Φωτογραφίες από tvstar.gr
 
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top