«Ζορμπάς»: Σάρωσε την Πελοπόννησο, πιο ήπιος στην Αττική - Πώς θα κινηθεί

Έντονη βροχόπτωση στο λεκανοπέδιο καθ’ όλη τη διάρκεια της νύκτας

Γράφημα με την πορεία του Ζορμπά

Μεγάλες καταστροφές και πολλά προβλήματα προκάλεσε ο κυκλώνας Ζορμπάς στην Πελοπόννησο, η οποία δέχθηκε το πιο ισχυρό χτύπημα του σπάνιου φαινομένου.

Οι περιοχές που δοκιμάστηκαν περισσότερο ήταν το Κιάτο, το Βέλο και το Ξυλόκαστρο στον νομό Κορινθίας, αλλά και οι περιοχές Άργους, Νέας Κίου και Κιβερίου Αργολίδας.

Εικόνες Αποκάλυψης στο Άργος - Που εντοπίζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα

Οι κλήσεις στην Πυροσβεστική για απάντληση υδάτων ήταν δεκάδες, ενώ πολλοί δρόμοι είχαν γίνει ορμητικά ποτάμια καθώς δεν υπήρχε διέξοδος για τα ρέματα.

Ο κυκλώνας ήρθε εξασθενημένος στην Αττική, ωστόσο δε σημαίνει ότι δεν παραμένει επικίνδυνος και πώς δε μπορεί να «δώσει» επικίνδυνα φαινόμενα σε άλλες περιοχές της χώρας.

Τατούλης: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Πελοπόννησος

Οι βροχοπτώσεις στο λεκανοπέδιο δε σταμάτησαν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, ενώ συνεχίζονται και το σήμερα το πρωί. 

Ήδη, αποχωρεί από την Αττική και ακολουθεί πορεία προς Εύβοια, Σποράδες, ανατολική Θεσσαλία και περιοχές της ανατολικής Στερεάς Ελλάδας (αρχικά είχε εκτιμηθεί πως θα κινηθεί προς Κυκλάδες και βορειανατολικό Αιγαίο).

Η πρόβλεψη της ΕΜΥ για Κυριακή και Δευτέρα

Κυριακή

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα του Σαββάτου θα επηρεάσουν τις πρωινές ώρες την ανατολική και νότια Πελοπόννησο και θα σταματήσουν.

Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τη Θεσσαλία, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία (κυρίως τη Χαλκιδική). Βαθμιαία τα φαινόμενα στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια θα εξασθενήσουν.

Πολύ θυελλώδεις άνεμοι 8-9 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο και τοπικά στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο σε επίπεδο θύελλας (10 μποφόρ), με μικρή εξασθένηση αποδέκτες αργά το βράδυ.

Δευτέρα

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα της Κυριακής θα περιοριστούν στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως τη Χαλκιδική), την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, όπου θα επηρεάσουν κυρίως τις παραθαλάσσιες περιοχές.

Οι πολύ θυελλώδεις άνεμοι στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο σταδιακά θα εξασθενήσουν από το βράδυ. Με θυελλώδεις ανέμους έχει φτάσει στη χώρα μας ο κυκλώνας «Ζορμπάς» με τους πολίτες, αλλά και την πολιτική προστασία να βρίσκονται επί ποδός.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top