Εικόνες Αποκάλυψης στο Άργος - Που εντοπίζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα

25 σπίτια πλημμύρισαν

Δείτε στο βίντεο τί είπε ο δήμαρχος Άργους.

Από τη μέχρι στιγμής εξέλιξη των έντονων καιρικών φαινομένων, τα σημαντικότερα προβλήματα εντοπίζονται στις περιοχές Κιάτου, Βέλου και Ξυλόκαστρου Κορινθίας, καθώς και στις περιοχές Άργους, Νέας Κίου και Κιβερίου Αργολίδας, όπου σημειώθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα από υπερχείλιση ρεμάτων.

Στην περιοχή του Βέλου Κορινθίας διακόπηκε η κυκλοφορία του προαστιακού σιδηροδρόμου, λόγω συγκέντρωσης φερτών υλικών στο σιδηροδρομικό δίκτυο. Μέχρι να αποκατασταθεί το πρόβλημα, η μετακίνηση των επιβατών πραγματοποιείται με λεωφορεία.

Και οι δύο περιοχές έχουν ενισχυθεί από σημαντικές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και στις περιοχές Βέλου, Κιάτου και Ξυλόκαστρου το έργο των τοπικών Αρχών συνδράμουν και μηχανήματα έργου του Στρατού. Η Ελληνική Αστυνομία έχει προβεί σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με διακοπές και εκτροπές κυκλοφορίας όπου απαιτείται.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί μεγάλο αριθμό κλήσεων για παροχές βοηθείας, για απεγκλωβισμούς ατόμων από κατοικίες και αυτοκίνητα, καθώς και για αντλήσεις υδάτων και κοπές δέντρων.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας είναι σε διαρκή επικοινωνία με τον Περιφερειάρχη και τους Δημάρχους των ανωτέρω περιοχών για την εκτίμηση της κατάστασης και την παροχή συνδρομής όπου απαιτηθεί.

Απίστευτες εικόνες από τον Ίναχο ποταμό που ξεχείλισε στο Άργος

Την ίδια ώρα, εικόνες που προκαλούν τρόμο κατέγραψε η κάμερα στο χωριό Σχινοχώρι του Δήμου Άργους Μυκηνών το απόγευμα του Σαββάτου όπου η καταρρακτώδης βροχή φούσκωσε τον ποταμό Ίναχο ή Ξεριά με αποτέλεσμα να σπάσει σε αρκετά σημεία.

25 σπίτια πλημμύρισαν στο Άργος

Σύμφωνα με όσα είπε, μιλώντας στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Αναστάσιος Χειβιδόπουλος, τα εντονότερα προβλήματα, λόγω πλημμυρών, καταγράφονται στην περιοχή του 'Αργους και της Νέας Κίου», προσθέτοντας ότι «υπάρχει ακόμα επικινδυνότητα, διότι βρέχει στα βουνά.»

Όπως πρόσθεσε, «σύμφωνα με την ενημέρωση που έχω από την Πυροσβεστική, τα σπίτια που έχουν πλημμυρίσει στο 'Αργος, φθάνουν περίπου τα 25», διατυπώνοντας ταυτόχρονα την εκτίμηση ότι «αύριο το πρωί πιθανόν ο αριθμός να είναι μεγαλύτερος».

Οι πλημμύρες, όπως ανέφερε, «προκλήθηκαν από τις μεγάλες ποσότητες του νερού που κατέβασαν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα τα ποτάμια Ξεριάς και Πάνιτσα», προσθέτοντας ότι «τα είχαμε καθαρίσει πριν από λίγες ημέρες».

Τελικά, συνέχισε, «το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί στην εκβολή του ποταμού Ξεριά το αντιμετωπίσαμε με την διοχέτευση του νερού σε γειτονικά χωράφια, ώστε να εκτονωθεί το φαινόμενο».

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR εδώ
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top