Στο μάτι της κακοκαιρίας η χώρα: Πού θα χτυπήσει ο κυκλώνας

Σε δύο φάσεις το φαινόμενο - Κλειστά τα σχολεία

Έντονοι άνεμοι στο λιμάνι της Ραφήνας

Υπό τον κλοιό έντονων καιρικών φαινομένων βρίσκεται η χώρα.

Την ώρα που η κακοκαιρία «Ξενοφών» σαρώνει με θυελλώδεις ανέμους την Ελλάδα, από σήμερα αναμένεται και η επέλαση του μεσογειακού κυκλώνα «Ζορμπά».

Σύμφωνα με το Εθνικό Μετεωρολογικό Κέντρο, το επόμενο 48ωρο θα εκδηλωθούν φαινόμενα με ανέμους εντάσεως 9-10 μποφόρ, βροχές και καταιγίδες, κυρίως στην νότια Πελοπόννησο, Κρήτη και δυτικές Κυκλάδες, ενώ το Σάββατο θα επηρεάσουν και την νότια και ανατολική Αττική.

Σε δύο φάσεις το φαινόμενο – Πού θα χτυπήσει ο κυκλώνας

Στην πρώτη φάση θα έχουμε αύριο ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο νότιο Ιόνιο, στην Κρήτη και στη νότια Πελοπόννησο.

Σταδιακά κατά την διάρκεια της ημέρας και κυρίως από το μεσημέρι και μετά καθώς στροβιλίζεται ο πρώτος σχηματισμός, θα βελτιωθεί για λίγο ο καιρός στην περιοχή της Κρήτης και τις δυτικές Κυκλάδες και θα κινηθεί βορειότερα και θα επηρεάσει την Αττική. Κυρίως τα νότια και ανατολικά της Αττικής.

Άνεμοι με ταχύτητα 100 χλμ την ώρα σαρώνουν τη χώρα

Το βαρομετρικό χαμηλό, Σάββατο βράδυ προς Κυριακή θα περάσει μεταξύ Κρήτης και Πελοποννήσου, θα μπει μέσα στις νότιες Κυκλάδες και σταδιακά θα αρχίσει να μπαίνει και να εξομαλύνεται η κατάστασή του, δηλαδή θα αρχίσει να ρηχαίνει το χαμηλό αυτό προς το ανατολικό Αιγαίο.

Κλειστά τα σχολεία

Από νωρίς την Πέμπτη έγινε γνωστό ότι λόγω του κύματος κακοκαιρίας, θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία της Περιφέρειας Αττικής, συμπεριλαμβανομένων των βρεφονηπιακών σταθμών.

Δε θα ανοίξουν τα σχολεία και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως επίσης και σε Ζάκυνθο, Κεφαλονιά, Χανιά, Ρέθυμνο, Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία.

Περισσότερες από 580 κλήσεις στην Αττική έχει δεχθεί η Πυροσβεστική λόγω της κακοκαιρίας

Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί περισσότερες από 580 κλήσεις, από χθες το πρωί από όλες σχεδόν τις περιοχές της Αττικής, για πτώσεις δένδρων και αφαιρέσεις αντικειμένων, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που επικρατούν.

Μάλιστα, κάποιες περιοχές έμειναν για αρκετή ώρα δίχως ρεύμα λόγω πτώσεων δέντρων σε καλώδια ηλεκτροδότησης.

Άρση του απαγορευτικού απόπλου

Κανονικά θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, μετά την άρση του απαγορευτικού του απόπλου.

Ανοιχτή είναι η πορθμειακή γραμμή Πέραμα-Παλούκια Σαλαμίνας ενώ το πρωινό δρομολόγιο για τα νησιά του Αργοσαρωνικού δεν θα πραγματοποιηθεί. Παράλληλα, κλειστή θα παραμείνει η γραμμή Ρίο-Αντίρριο. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top