Μάτι: Τα μισά σπίτια κρίθηκαν κατεδαφιστέα

Συνεχίστηκαν  και σήμερα οι αυτοψίες

Συνεχίστηκαν  και σήμερα οι αυτοψίες που διενεργούν οι μηχανικοί του Υπουργείου Υποδομών στις πληγείσες από τις πυρκαγιές περιοχές. Τα μισά σπίτια στο Μάτι έχουν κριθεί κατεδαφιστέα ή χρειάζονται επισκευή. 

Η καταστροφή στο Μάτι δεν είναι μόνο η μεγαλύτερη από πλευράς  θυμάτων, αλλά και από κατοικίες, με τα συνεργεία να ολοκληρώνουν τον μακρύ κατάλογο  με τις ανυπολόγιστες ζημιές. Την επίσπευση των διαδικασιών ζητούν οι κάτοικοι στο Μάτι και σε άλλες πληγείσες περιοχές, ώστε να μπορέσουν να ξαναχτίσουν από την αρχή την ζωή τους.

Στο  κέντρο καταγραφής  ζημιών που στήθηκε στο πνευματικό κέντρο του Δήμου Ραφήνας, οι μηχανικοί  δέχονται τις αιτήσεις των πληγέντων που δεν μπόρεσαν να καταγραφούν από τα κλιμάκια.

«Από σήμερα και μετά γίνεται μια προσπάθεια να καταγραφούν όσα είναι απομακρυσμένα και δεν έχουν καταγραφεί, και από Δευτέρα να γίνονται οι αιτήσεις για το έκτακτο βοήθημα των 5000 ευρώ», είπε ο Υπουργός Μεταφορών και δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης.

Από τα 3.505 κτίρια που ελέχθησαν, εκ των οποίων 3.336 κατοικίες, 998 χαρακτηρίστηκαν «κόκκινα», 794 «κίτρινα» και 1.713 «πράσινα». 

Τα κλιμάκια των μηχανικών προχώρησε και σε διάνοιξη  και καθαρισμό των ρεμάτων  σε συνεργασία με τον στρατό, ώστε να περιορίσουν τα προβλήματα από νεροποντές, ενώ  και ο αρχηγός ΓΕΣ Αλκιβιάδης Στεφανής επιθεώρησε  το μαγειρείο του στρατού στο Μάτι. Οι ένοπλες δυνάμεις προσφέρουν καθημερινά 500 μερίδες ζεστό φαγητό για τους πυρόπληκτους.

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top