Όλη η Ελλάδα μια αγκαλιά και μια γροθιά απέναντι στην εθνική τραγωδία

Συγκινεί το κύμα αγάπης προς τους πληγέντες

Τόνοι τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης συγκεντρώθηκαν κυριολεκτικά από όλες τις πόλεις και τα νησιά της Ελλάδας, προκειμένου να σταλούν στους πληγέντες, ενώ εκατοντάδες ήταν εκείνοι που έσπευσαν να δώσουν αίμα. 

Δημαρχείο Ραφήνας

Ευαισθητοποιημένοι πολίτες έσπευσαν να βοηθήσουν με όποιον τρόπο μπορούσαν σε αυτή την πρωτοφανή εθνική τραγωδία. Στην ανατολική Αττική έφτασαν τρόφιμα από όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό. Γιατροί προσέφεραν τις υπηρεσίες τους επί 24ωρου, ταξί τις υπηρεσίες τους, σούπερ μάρκετ παρείχαν τα προϊόντα τους, πολίτες έδωσαν τα σπίτια τους για να μείνουν οι πυροπαθείς. Κι όλα αυτά αφιλοκερδώς και με όλη τους την αγάπη. 

Πάρος

Το κύμα αγάπης προς τους πληγέντες που συγκλονίζει και συγκινεί απλώνεται από μεμονωμένους πολίτες, δήμους, φορείς, σωματεία, επαγγελματίες και απλούς ανθρώπους.

Θεσσαλονίκη

Πέραν των ειδών πρώτης ανάγκης η μεγάλη ανάγκη που υπάρχει για αίμα για τους τραυματίες από τις φωτιές έχει συγκινητική ανταπόκριση και αποτυπώνεται σε μια  φωτογραφία από το Θριάσιο που απεικονίζει δεκάδες ανθρώπους σιωπηλούς να περιμένουν για να δώσουν αίμα για τους τραυματίες.

Το τηλεφωνικό κέντρο του καναλιού STAR δέχεται τηλέφωνα από ανθρώπους που αφήνουν στοιχεία και παραχωρούν τα σπίτια τους,  τα εξοχικά τους,  παραχωρούν ότι έχουν από το υστέρημά τους είτε αυτό είναι ρούχα,  φάρμακα,  ακόμα και ένα μπουκάλι γάλα. Οι άνθρωποι αυτοί είναι συνταξιούχοι,  φοιτητές,  4μελής οικογένειες όπου ο ένας μόνο δουλεύει  αλλά αυτό που τους ενδιαφέρει περισσότερο, είναι να προσφέρουν κάτι οτιδήποτε μπορούν για τους πληγέντες.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top