Εμφανίστηκε ο Ψινάκης: «Κάηκε και το δικό μου σπίτι»

Καυγάς για τις ευθύνες

ψινάκης φωτιές

Ο Ηλίας Ψινάκης, δήμαρχος Μαραθώνα (εκεί ανήκει το Μάτι και ο Νέος Βουτζάς), εμφανίστηκε μετά από ημέρες σιωπής και έδωσε τη δική του εκδοχή για τους αγνοουμένους αλλά και για το τί οδήγησε σε αυτήν τραγωδία με τις φωτιές.

Σε τηλεφωνική του παρέμβαση στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ο κ. Ψινάκης, μίλησε για 40 αγνοούμενους και για πέντε νέες σορούς θυμάτων που εντοπίστηκαν το πρωί από τους διασώστες.

Είπε ότι απέφυγε να μιλήσει το προηγούμενο διάστημα γιατί δεν ήθελε να μιλήσει με τόσα θύματα και πως ήταν στο Δήμο και συντόνιζε τις ενέργειες που έπρεπε να γίνουν σε συνεργασία με την Περιφέρεια και το Υπουργείο. 

«Στραβά πήγε μόνο ότι η φωτιά έπιασε με 8 μποφόρ. «Το δικό μου σπίτι άναψε αμέσως, κάηκε σε δευτερόλεπτα. Δεν πρόλαβε η μητέρα μου να πάει από την κουζίνα στο σαλόνι. Ήταν αέρας 8 μποφόρ σε περιοχές με πεύκα, είναι σαν να βάζεις το σεσουάρ στο τζάκι. Δεν προλαβαίνεις να κάνεις εκκένωση, προσπαθείς να μην καείς».

Για την ανυπαρξία νερού στους κρουνούς ο κύριος Ψινάκης είπε ότι αυτό «είναι αποτέλεσμα της διακοπής ρεύματος που έγινε στη ΔΕΗ, γιατί το νερό έρχεται μέσω αντλιών που δουλεύουν με ρεύμα».

Για τις καταστροφές στα σπίτια είπε ότι «Από τα 1.900 στο Μάτι και τα 1.100 στο Νέο Βουτζά πρέπει να έχουν καεί τα 2/3. Αυτά είναι τα μη κατοικήσιμα σε ζώνες κίτρινες και κόκκινες. Η πράσινη ζώνη είναι κατοικήσιμη, η κίτρινη είναι ότι έχει ζημιές και μη κατοιμήσιμο και η κόκκινη ζώνη είναι χάλια».

«Για να μην δημιουργούνται λάθος εντυπώσεις, την εντολή εκκένωσης την δίνει μόνο το ΥΠΕΣ και η Πυροσβεστική. Πρέπει να ξέρουμε ποιος είναι ο επικεφαλής, διότι σκεφθείτε τι θα γινόταν αν έδινε ο καθένας τις δικές του εντολές, θα είχαμε μεγαλύτερη τραγωδία», ανέφερε επίσης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top